Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pořadatelsky zvládnutá “bublina”

Nejenom po sportovní stránce lze hodnotit vystoupení královopolských basketbalistek v základní skupině eurocupu proti všem třem ambiciózním soupeřům pozitivně, ale také z pořadatelského hlediska odvedli organizátoři brněnské "bubliny" skvělou práci.


Přitom se o přiděleném pořadatelství (už to byl velký funkcionářský úspěch) dozvěděli až těsně před vánočními svátky a většinu důležitých legislativně-metodických podkladů obdrželi až na začátku nového roku... Akci, na jejíž přípravu je i za "normálních okolností" potřeba zhruba půl roku času - zahájili královopolští činovníci Richard Foltýn a Jaroslav Michálek dohodou o spolupráci s Českou basketbalovou federací a Národní sportovní agenturou. Bez jejich součinnosti by nebyla udělena vládní výjimka na pořádání významných mezinárodních akcí v době nouzového stavu a nemohlo by dojít ani k zajištění vstupu všech zahraničních účastníků do ČR.


Do příprav a hlavní organizace samotného turnaje se pod vedením generálního manažera KP Brno Richarda Foltýna (ten měl také na starosti obtížné finanční zabezpečení) a generálního sekretáře ČBF Michala Konečného zapojili přímo na místě také Aneta Karlová (komunikace s FIBA a se zahraničními účastníky), Honza Toběrný (technicko-materiální zabezpečení), Kryštof Skácel (covidové záležitosti), Robert Paulík (spoluorganizace rozhodčích a komisařů), Radek Sís (praktické záležitosti) a Jakub Eichler (tiskové středisko).


Jaroslava Michálka jako vedoucího domácího družstva "spolkla bublina", takže mohl legislativně vypomáhat pouze na dálku. O to více se v oddílové kanceláři činila Eva Koppová, která měla na starosti také bezchybný chod pomocného stolku a Michael Harom, který svědomitě velel pracovní a na bezbečnost dohlížející skupině pořadatelů v čele s teploměrem hlavní vchod hlídajícím Petrem Mullerem.
Ondra Dryml zabezpečil požadovanou propagaci a Václav Slabyhoudek výpočetní techniku. Olda Breicetl parádně česko-anglicky odmoderoval i ozvučil všech 6 utkání a jako pozvaní hosté se u hlavního komentátora České televize Tomáše Lachmana vystřídali Markéta Kozinová, Eva Mrhálková a Lubomír Růžička.


Doprovod zahraničním účastníkům už od letiště v Ruzyni a po celou dobu také uvnitř turnajové bubliny zajišťovala angličtinou výtečně disponující Markétka Rainerová. V prostoru zázemí haly se o výpravy střídala také s další mladou studentkou Andreou Foltýnovou, která navíc pomáhala se základním zabezpečením povoleného občerstvení a také na stolku časoměřičů.


O dálkovou přepravu všech účastníků na území ČR a o převoz domácího družstva se tradičně staral Bedřich Hliněnský, jednotlivým delegátům FIBA byl po celý týden k dispozici řidič Jaroslav Tesař a o každodenní kyvadlové autobusové spojení na trase hotel-hala-hotel-hala-hotel se pohotově postaral Dopravní podnik města Brna (pro každý tým musel být po celou dobu vyhrazen jeden testovaný a od výprav dostatečně oddělený řidič i tři neustále dezinfikované nejméně čtyřicetimístné autobusy...).


Ve FIBA schváleném hotelu Vista (dle vzdálenosti od haly, úrovně nabízených služeb a zejména dle náročných proticovidových požadavků) musel mít každý tým (i představitelé mezinárodní basketbalové federace) vyhrazeno jedno celé patro a také samostatnou místnost na stravování. Samozřejmostí také bylo jedno odděleně vyčleněné patro s několika pokoji určenými na případnou izolaci, silné pokrytí Wi-Fi a zajištění permanentně využívané prádelny...).


Neustálé testování (z jedné části dle nařízení vládní výjimky a z druhé části podle ještě přísnějších požadavků FIBA...) všech účastníků bubliny ale také všech organizátorů a pomocných sil zajišťoval prostřednictvím společnosti IFCOR - klinické laboratoře, tým pana Konopky vedený paní Kárníkovou. Po celou dobu turnaje bylo přímo před halou nebo hotelem provedeno okolo pětistovky PCR i antigenních testů, při kterých vzhledem k dodržování všech striktních pravidel nakonec nemusel být ohlášen ani jeden pozitivní případ v rámci uzavřeného Hubu (jak se mezinárodně označuje český výraz - bublina).


Sportovní hala musela splňovat také několik technických (záložní zdroj, úprava palubovky, LED panely) i proticovidových (celková dezinfekce všech prostor haly a částečná po každém utkání) opatření včetně několika oddělených prostor pro jednotlivé týmy, rozhodčí, delegáty, organizátory a hlavně zástupce médií (s minimální možností alespoň vzdáleného kontaktu s hráči či trenéry). Na hale i na hotelu dohlížela na dodržování všech nařízení velice přísná německá technická delegátka Natálie Sandmann společně s protřelým rakouským komisařem Erichem Kratschmerem.


Nakonec si organizátoři od všech zástupců FIBA, ale také od všech zúčastněných týmů vyslechli obrovskou pochvalu za zcela bezproblémový průběh a město Brno i Jihomoravský kraj, kteří konání této akce podpořili i udělenou záštitou od primátorky Markéty Vaňkové a hejtmana Jana Grolicha - můžou být právem hrdí, že v této prazvláštní době proběhla v našem regionu takto sportovně i mediálně významná akce.


Veškeré dění přenášely živě čtyři televizní a internetové společnosti současně (3 české a jedna zahraniční) a po celý týden se události z parádně vyzdobené městské haly Vodova objevovaly také v nejdůležitějších zpravodajských pořadech i reportážích - včetně hlavní zpravodajské relace ČT1 Branky-body-vteřiny (celkem 4x...!) s více než půlmilionovou sledovaností.


Vedení KP Brno tímto děkuje nejenom všem zmiňovaným, ale také všem ostatním, kteří byli jakkoliv nápomocni.


Kénik, město Brno a Jihomoravský kraj - DO-TO-HO...!!!

Pořadatelsky zvládnutá “bublina”Pořadatelsky zvládnutá “bublina”Pořadatelsky zvládnutá “bublina”Pořadatelsky zvládnutá “bublina”Pořadatelsky zvládnutá “bublina”