Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Liga bez nadstavby

Středeční jednání AŽLK, která je řídícím orgánem RENOMIA ŽBL, definitivně rozhodlo, že po základní části bude následovat rovnou play off prvních osmi. Tedy po 18. kole se nebude hrát jako obvykle nadstavba (1-6, 7-10) v žádné podobě, důvodem u některých klubů jsou obavy z nahuštěného programu a možných karanténích opatření.


Pro tým KP (zatím bilance 11/5) to znamená, že při předpokládaném průběhu zbývajících utkání ligy vstoupí do čtvrtfinále ze čtvrté příčky a třetí skončí Žabiny (11/6), které by při rovnosti bodů měly lepší vzájemnou bilanci.


Což ještě mohou změnit dvě výhry Brňanek: doma nad Slavií (termín 13.2. nebo 24.2. - vzhledem k možné karanténě reprezentantek z obou týmů při návratu z kvalifikace ME) a senzačně ve SH Královka nad USK (20.2.)! Nebo může přijít klopýtnutí Žabin v Chomutově... Pokud nedojde ve zbytku dlouhodobé části a čtvrfinále RŽBL (od 8.3.) ke zmíněnému překvapení, tak v semifinále narazí Brňanky na USK a Žabiny na hradecké Lvice.


Jsou také známé dvojice v Českém poháru, kterého se letos zúčastní pouze celky z RŽBL. "Krutý" los svedl ve čtvrtfinále dohromady první ligovou čtyřku - Žabiny hrají s USK a KP s Hradcem Králové (17.2.)! Další dvojice: Trutnov - Slavia a Ostrava - Chomutov. Final 4 ČP se uskuteční 4.-5.3. na zatím neurčeném místě (zájem projevil Chomutov a pořadatelství zavažuje i KP...).

Liga bez nadstavbyLiga bez nadstavby