Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brňanky opět ve Final 4!

Stejně jako v minulých sezonách nebudou ve Final 4 Českého poháru chybět basketbalistky KP Brno. Ve čtvrtfinalovém utkání zdolaly Hradec Králové 94:64 a budou čekat na semifinalový los, závěrečný turnaj se uskuteční 4.-5.3. v Městské SH v Chomutově a kolektiv KP se pokusí vylepšit bronz z ledna 2020.


Domácí celek se dostával do obrátek pomalu, svižnější soupeř dokázal eliminovat výškovou převahu KP pohybem a dravostí. V první půli měly Lvice 13 útočných doskoků a stav 27:18 otočily po trojce Čuperkové na 31:34! O poločasové vedení přišla hradecká děvčata až v samém závěru.


Po přestávce se už bojovalo podle brněnských not, Klaudová ještě na drtivý nástup KP zareagovala trojkou (48:45), ale domácí tým loňské pohárové finalistky a aktuálně druhé družstvo ligy nijak nešetřil. Rozdíl ve skóre narůstal až na konečných 30 bodů. Brňanky potvrdily parádní tříbodovou úspěšnost (47,6%), 40 bodů trefily z vymezeného území.


Hlasy trenérů


Romana Ptáčková, Hradec Králové: "Přijely jsme bez čtyř zraněných hráček základní sestavy, šanci dostaly dorostenky. S prvním poločasem jsem spokojena maximálně, ve druhém došly mladým holkám síly a starším motivace."


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "Zápas byl ovlivněný absencí klíčových basketbalistek Hradce. Do přestávky jsme nechali jejich nižší sestavu útočně doskakovat. Postupně soupeři došly síly, přestalo se mu dařit střelecky a tak jsme se rychle utrhli."


KP Brno - Hradec Králové 94:64 (24:18, 44:42. 73:56)


Body: Potter 23 (12 doskoků), Page 18 (9 asistencí), Zohnová 12, Březinová 10, Kopecká 7, Fadrhonsová 6, Hynková 5, Remenárová a Dudáčková 4, Beránková 3, Hadačová 2 - Čuperková 21, Paurová 16, Fišerová 10, fauly: 17:17, TH: 20/18:14/12, trojky: 10:6, rozhodčí Blahout, Vošahlík, Petrák, hráno bez diváků.


 

Brňanky opět ve Final 4!