CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ve Final 4 s Levharticemi

Ve čtvrtek bylo v sídle ČBF v Praze rozlosováno RENOMIA Final 4 Českého poháru basketbalistek. V MH v Chomutově se v semifinále nejprve ve čtvrtek 4. 3. střetne domácí tým s KP Brno (15) a potom Slavia s USK (18:30). V pátek jsou na programu zápasy o umístění, tedy o 3. místo a finále.


"S losem můžeme být spokojeni. Cíl je jasný, chceme potvrdit roli favorita a hrát finále, předpokládám, že proti USK," okomentoval další možný scénář turnaje brněnský trenér Dušan Medvecký, jehož děvčata ve čtvrtfinále vyřadila Hradec Králové.


Kapitánka KP Sarah Beránková přiznala, že hráčky nechtěly USK. "Naše přání nedostat do semifinále USK vyšlo. Podle výsledků z RENOMIA ŽBL se jedná o nejschůdnějšího soupeře, ale Český pohár je úplně jiná soutěž, kde v jednom zápase jde o všechno. Nesmíme Levhartice podcenit. Chomutov má malou výhodu, že nemusí cestovat, o to více se musíme koncentrovat od prvních okamžiků a plnit pokyny, které dostaneme. Věřím, že se probojujeme do finále."


V pražském derby se očekává úspěch USK, tuzemský suverén se vrací do Českého poháru po šesti letech. Ve středečním čtvrtfinále s přehledem vyřadil obhájkyně prvenství ze Žabin, pohárový trůn je tedy volný...


Výprava USK pod Špilberkem přenocovala a ve čtvrtek dopoledne se v hale Vodova střetly širší sestavy KP a USK v tréninkovém zápase. V Králově Poli si uvědomují, že právě častější měření sil s takovými protivníky jejich hráčky posune výkonnostně dál. "Případné finále českých zástupců v Eurolize a EuroCupu by mohlo být ozdobou letošního zkráceného ročníku RENOMIA ČP," připomenul GM KP Richard Foltýn. 


Losu Final 4 ČP se ujal guvernér AŽLK Dan Kurucz, v přímém přenosu na facebookovém profilu CZ.BASKETBALL potvrdil, že pro nejmladší klub z ženské elity je pořádání turnaje velkou událostí a výzvou. "Tento ročník poháru je zvláštní, kvůli koronavirovým opatřením nemohly hrát celky z nižších soutěží, startují jen profesionální týmy z RENOMIA ŽBL mezi kterými se od čtvrtfinále losovalo." I v Chomutově se bude bojovat bez diváků, ale celý program vč. doprovodného studia lze sledovat na TVcom.cz.

Ve Final 4 s Levharticemi