Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

S Chomutovem o pohárové finále

Pandemií zmítaná basketbalová sezona 2020/21 se blíží do finiše a vypadá to, že minimálně v ženské části proběhne se všemi svými vrcholy. Ve druhém březnovém týdnu startuje play off RENOMIA ŽBL, ale předtím se uskuteční Final4 Českého poháru, které 4. a 5. 3. uspořádá Chomutov. 


Ve zkrácené souteži (jen 10 profitýmů z RŽBL) se nejvíce "nadře" Chomutov, Levhartice musely už do osmifinále, kde vyřadily Strakonice a ve čtvrtfinále Ostravu. "Final4 v naší hale je pro nás vyjímečnou šancí si to pořádně užít a vybojovat medaili," těší se chomutovská Valentýna Kadlecová. 


V semifinále už v rámci Final4 se Chomutov střetne ve čtvrtek od 15 hodin s KP. V lize čtvrté Brňanky v obou vzájemných utkáních v RŽBL kralovaly, v obou případech minimálně o 25 bodů, přesto coby favorit musí být ostražité. "Půjdeme do toho na sto procent jako do jakéhokoliv jiného zápasu s obrovskou motivací hrát finále," hecuje spoluhráčky šestnáctiletá rozehrávačka KP Dominica Hynková.


Trenér Dušan Medvecký nominoval na Final4 vedle Hynkové i další naděje, juniorky Rosůlkovou a Koppovou, které stejně jako celý kádr v tomto týdnu trénovaly před testováním preventivně v respirátorech. Jediný český zástupce v EuroCupu měl těžké čtvrtfinále, ale oslabený loňský finalista ČP Hradec Králové kladl v hale Vodova odpor jen v prvním poločase.


Čtvrteční podvečerní program obstará pražské derby mezi Slavií a USK (18:30), družstvo z haly Královka je tuzemským suverénem, do ČP se vrací poprvé od roku 2015. Po vypadnutí z Euroligy se svěřenkyně trenérky Hejkové soustřeďují na obě domácí soutěže. Ve čtvrtfinále celek USK jednoznačně vyřadil obhájkyně prvenství ze Žabin. 


Rýsuje se tedy finále KP - USK, liga a pohár jsou však jiné soutěže a může se vloudit nějaké překvapení... V Městské hale v Chomutově se bude hrát bez diváků, nicméně dění na turnaji bude snímat 5 kamer a basketbalovým fanouškům v přenosech na TVCOM (komentář, studio) tak nic neunikne - viz ZDE: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Cesky-pohar/Pohlavi-Zeny/Sezona-2020-2021/198175-BK-Levhartice-Chomutov-KP-Brno.htm

S Chomutovem o pohárové finále