Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Očekávané finále KP-USK!

Na nervy svých fanoušků pořádně zabrnkaly hráčky KP Brno, v semifinále Final4 ČP sice zdolaly rozdílem 17 bodů domácí Chomutov (74:57), ale ještě ve 28.min. vedly Levhartice po dvou trojkách Kadlecové 49:44! Až závěr třetí desetiminutovky patřil Moravankám, které definitivně převzaly iniciativu a zaslouženě se radovaly z postupu do finále!


Brňanky potvrzovaly v úvodu roli favoritek. Chomutovu v diskžokejem imitovaném bouřlivém prostředí prázdné městské haly chvíli trvalo, než se přispůsobil vysokému tempu zápasu (9:19). Za zvýšenou agresivitu byly domácí hráčky odměněny nejen zastavením náporu KP, ale po pár minutách se dočkaly i v útoku. Ofenzivě zavelela trojkou Bartoňová a přidaly se Kadlecová s Rokošovou, která ještě v poslední vteřině první čtvrtiny  dvěma trestnými hody snížila na rozdíl šesti bodů.


Trenér KP Dušan Medvecký se snažil točit se sestavou a hledat optimální složení pětice, která by se lépe vyrovnala s neutuchající aktivitou domácích (32:25). Akcie KP držela v kritických momentech Kateřina Zohnová, první dvouciferná střelkyně utkání.


Brňanky se potřebovaly v poločase zkoncentrovat a plně soustředit na hru, především si nesměly dovolit dalších 12 ztrát jako v první polovině. Kouč Medvecký určitě apeloval i na větší efektivitu při zakončení. Ta se dostavila, když si Brňanky (Teniya Page) pomohly trefami za tři body. V domácím dresu jim konkurovala šestnáctiletá Kadlecová, která už ve třetí čtvrtině dosáhla na 20 bodů.


Levhartice rychle posbíraly ve třetí čtvrtině čtyři týmové fauly a daly tak hostujícím hráčkám šanci skórovat z trestných hodů. Ty tak překlopily vývoj utkání na svou stranu. Hned zkraje závěrečné části pak hráčky KP natáhly své vedení na deset bodů. Trenér Medvecký vytáhl z rukávu trumf v podobě Karolíny Fadrhonsové, která těžkou trojkou z 8 m zchladila elán domácích (50:60).


Najednou to byly brněnské basketbalistky, které měly v obraně ruce snad všude a nenechaly Levhartice pořádně nadechnout. Domácí hráčky se snažily ještě se zápasem něco udělat, ale s ubývajícími silami jim stále víc protékal mezi prsty. I když se do finále nepodívaly, favorizovanému KP očekávané semifinálové vítězství rozhodně nedaly zadarmo a vyslaly důrazný vzkaz svému soupeři o bronz. 


 Děvčata z KP se mohou těšit na očekávaný souboj s evropským gigantem z USK (pátek 18:30), který zdolal ve druhém semifinále Slavii 112:41. Královopolský kolektiv je ve finále opět po roční pauze, předloni v Karlových Varech prohrál s Hradcem 63:68.


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký (KP Brno): „Čekal jsem těžký zápas, protože jsem viděl Chomutov v lize se Slávií a tam hrál velmi dobrou obranu. Do zápasu jsme vstoupili dobře, nicméně pak jsme podlehli uspokojení a polevili v obraně. Dostali jsme jednoduché koše, znervózněli v útoku a nebyli schopni dát ani koš. Musím holky pochválit, že se zlepšily v obraně v druhém poločase, otočili jsme to a jsem rád, že jsme vyhráli. Trápila nás Kadlecová, chtěli jsme si pohlídat útočný doskok, což se nedařilo v druhé čtvrtině, pak se to zlepšilo a proto jsme vyhráli.“


Tomáš Eisner (Levhartice Chomutov): „K postupu do finále chybělo hodně, ještě celá poslední čtvrtina a část třetí. Jinak musím před holkami smeknout, jak k zápasu přistoupily. První poločas byl asi nejlepší od nás z celé sezóny. Druhá čtvrtina byla z naší strany proti eurocupovému týmu skoro ideální, hlavně co se týče obrany. V druhém poločase nám KP ukázalo svoji sílu. I do postavené obrany nám dali několik těžkých trojek. Odvedli jsme maximum a pojďme se soustředit na zítřek a boj o bronz. Valentýnu Kadlecovou znám už delší dobu, nepřekvapují mě její výkony. Potenciál má, jen ho musí ukázat a je to jen o tom, kdy to přijde. Budoucnost má ale obrovskou. Čeká nás zřejmě v krátké době druhý zápas se Slavií, tak na KP musíme zapomenout.“


Levhartice Chomutov – KP Brno 57:74 (15:21, 32:28, 50:55)


Body: Kadlecová 23, Rokošová 11, Bartoňová 7 – Potter 17 bodů a 12 doskoků, Page 17, Zohnová 16, Kopecká 9, Fadrhonsová 5, Březinová a Remenárová po 4, Dudáčková a Beránková po 1. Fauly: 24:14, TH: 13:8:25/20, trojky: 7:6, hráno bez diváků, rozhodčí Kučírek, Kovačovič a Peterková.




 



 


 


 


 


 



Očekávané finále KP-USK!Očekávané finále KP-USK!Očekávané finále KP-USK!Očekávané finále KP-USK!Očekávané finále KP-USK!