Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Valosun hraje od soboty o umístění

Po vyřazení od Trutnova čeká královopolské basketbalistky v play off boj o páté až osmé místo. Sezona pro ně tedy nekončí. Začínají už v sobotu 27.3. V sérii hrané na dvě vítězná utkání nejprve vyzvou Hradec Králové.

Na Trutnov proto musí svěřenkyně trenéra Richarda Kleina rychle zapomenout. „Nedá se nic dělat. Vyřazení bereme s nadhledem, Trutnov měl letos dobrý tým, bezpochyby vyrovnanější a nejspíš i lepší než my. Mohly jsme sérii zdramatizovat, ale takticky se nám nepodařilo zvládnout konec třetího utkání,“ připomněla brněnská Veronika Vlková sobotní porážku v prodloužení.

Po peripetiích ze začátku sezony, kdy došlo i ke změně na místě kouče, považují v Králově Poli účast v play off za úspěch. „Sice bylo v našich silách čtvrtfinále odehrát lépe, ale už jen to, že jsme se ho účastnili, je pro nás nadstavba. Navíc jsme se vyhnuly Friscu i USK, což byl základ,“ poznamenal trenér Klein.

Ten se v dalších bitvách už opět může spolehnout na klíčovou pivotku Mílu Svobodovou, která se vrátila po pauze zaviněné operací slepého střeva. „Chyběla nám, a to dost. S ní v sestavě jsme s Trutnovem hráli vyrovnaný zápas,“ uvedl brněnský kouč.

Na VALOSUN teď čekají souboje s Hradcem Králové. Pokud ze série hrané na dvě vítězná utkání postoupí, rozdá si to o pátou příčku s lepším z dvojice Karlovy Vary – Strakonice. „Myslím, že šanci na páté místo určitě máme. Přes Hradec přejít musíme, to je naše povinnost,“ řekla Vlková.

A statistiky jí dávají za pravdu. V letošních vzájemných zápasech dokázaly Brňanky třikrát zvítězit, jen jednou odešly jako poražené. „Nějak se nám na ně daří. To by měla být naše výhoda, aspoň si na Hradec budeme věřit,“ pousmála se brněnská křídelnice.
 


Zajímavou reportáž z třetího čtvrtfinálového utkání Valosun Brno - Kara Trutnov (84:86 po prodloužení) i s ohlasy jednotlivých aktérů odvysílala Česká televize v pořadu Time out. Můžete se podívat na internetový odkaz http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10207445121-time-out/


 


VALOSUN v play off

Čtvrtfinálová série:
1. zápas: Trutnov – VALOSUN 91:77
2. zápas: Trutnov – VALOSUN 80:57
3. zápas: VALOSUN – Trutnov 84:86 po prodl.
Konečný stav série: Trutnov – VALOSUN 3:0 na zápasy

O 5. – 8. místo:
1. zápas: VALOSUN Brno – Hradec Králové (27. března)
2. zápas: Hradec Králové – VALOSUN Brno (31. března, od 18 h.)
3. zápas (případně): VALOSUN Brno – Hradec Králové (3. dubna)*

* série se hraje na dvě vítězná utkání; pokud Valosun postoupí, narazí na lepšího z dvojice Karlovy Vary – Strakonice

(zdroj Brněnský.deník.cz)