Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

M.Zrůstová: Mistrovství? To by bylo krásné

Kídelnice brnnského VALOSUNu úspšn absolvovala bakaláské státnice. Te se soustedí na boj o úast v eském reprezentaním týmu pro svtový šampionát.
  
Mla všechno jasn nalinkované. Dohrát sezonu, a pak se piln pipravovat ke státnicím. Jene pozvánka na reprezentaní soustední ped basketbalovým mistrovství svta en tiadvacetileté kídelnici Michaele Zrstové trochu zkíila plány. „Te u ale konen mu myslet jenom na basket,“ usmívá se studentka Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brn.

Jak jste dopadla?
Úspšn. Obhajovala jsem bakaláskou práci a dlala ti pedmty. Bylo to docela v pohod, celkov mám béko (jedna mínus – pozn). Od záí nastupuju na magisterský program.

Stihla jste svj úspch oslavit?
Jeden veer jsem slavila, ale nic velkého. Všechna nervozita ze m spadla, rozleela se velká únava, take jsem celý víkend spíš odpoívala.

Zkomplikovala vám pozvánka do reprezentaního kempu pípravu na závrené zkoušky?
Docela jo, protoe jsem s ní vbec nepoítala. Ale všechno v pozitivním smyslu. Na soustedních to dote bylo docela maso. Holky si mohly jít po tréninku lehnout, ale já kadou chvíli drela skripta v ruce. A Ale (spoluhráka Alena Hanušová – pozn. red.), se kterou bydlím na pokoji, jsem do noci svítila lampikou. U je to naštstí za mnou.

Máte za sebou pípravu v Lázních Blohrad, Tunisku a Špindlerov Mlýn. Jak si úast v reprezentaci uíváte?
Mám velkou radost, e tu mu být. Nejnáronjší byly hory, tam jsme toti makaly na kondici. Mám radši, kdy v ruce drím mí a hraju.

Do startu šampionátu chybí ješt ti msíce. Nehrozí týmu ponorková nemoc?
Vbec. Kolektiv je tady naprosto perfektní, vládne mezi námi velká pohoda. Hodn pracujeme na tmelení party.

Konená nominace pro mistrovství se zuuje v záí. Budete v ní?
Je tady spousta holek s vtšími zkušenostmi. Já mu být maximáln pekvapená. I tak se tady hodn nauím. Kdyby pozvánka náhodou pišla, bylo by to opravdu krásný.


(pevzato z Brnnský.deník.cz)