Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

ŽBL začne 20. října, změny sestupu a poháru

Ve středu 20. října, sedmnáct dní po vrcholu světového šampionátu v České republice, bude zahájena nová sezona nejvyšší basketbalové soutěže žen. Na zasedání Asociace ženských ligových klubů (AŽLK) v Trutnově zazněla tato zpráva i s vylosováním nového ročníku.Jako nováček postupuje do ŽBL BK Pliska Studánka Pardubice. „Splnila veškeré podmínky pro přijetí,“ sdělil guvernér AŽLK Ladislav Jirsa. Ten dále oznámil změnu herního modelu Českého poháru Česká pošta. Z Final 4 se stane Final 6, když účast v něm už mají zajištěnu oba letošní finalisté, Frisco Sika Brno a ZVVZ USK Praha. A přidal další důležitou novinku v systému nejvyšší soutěže. ,,V ŽBL se již nebude hrát play out s účastí celků na devátém a desátém místě, ale do první ligy přímo sestoupí celek, který se umístí po dlouhodobé části na posledním desátém místě," řekl Jirsa.


 Od příští sezony také dochází ke změně některých pravidel. „Posune se dál čára trojkového hodu. Změní se podkošová hra, kde vznikne ochranné pásmo. Upravovat se bude také pravidlo 24 vteřin,“ informoval v krátkosti Jirsa. 

Program 1. kola: Pliska Pardubice - ZVVZ USK Praha, VALOSUN Brno - Slovanka MB, Kara Trutnov - Hradec Králové, Loko K. Vary - Frisco Sika Brno, VŠ Praha - BK Strakonice.

ŽBL začne 20. října, změny sestupu a poháru