Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Stříbrný tým se sejde naposledy

Stíbrné basketbalistky jsou pro esko zlaté. Zatím to platí jenom obrazn, od pátku to ale bude pravda úplná. Souástí slavnostního obda u prezidenta republiky Václava Klause toti bude pedávání Zlaté plakety. 

Bývalý basketbalista Klaus byl patronem šampionátu, který skonil v nedli v Karlových Varech. eským reprezentantkám fandil pímo v hale v Karlových Varech v dramatickém tvrtfinále s Austrálií i ve finálovém zápase s USA (69:89), po kterém výbru trenéra Blaka na palubovce osobn gratuloval.

V pátek se s úspšným týmem setká znovu a ocení ho stejn jako v dubnu eské medailisty z OH ve Vancouveru. Reprezentace basketbalistek se však na Praském hrad nesejde v kompletním sloení.

Chybt by mla jediná hráka. Janu Veselou podle generálního sekretáe BF M. Praáka neuvolní její zamstnavatel španlská Valencie. ,,Zkoušeli jsme apelovat na nkolika frontách, ale vedení Valencie o tom nechtlo píliš slyšet," ekl Praák.

Na Hrad by naopak nemla chybt kapitánka Hana Horáková. Ta se sice u mla hlásit na zaátku pípravy ve svém novém psobišti ve Fenerbahce Istanbul, ale nakonec prý dostala výjimku a pipojí se k tureckému týmu a v sobotu po setkání s prezidentem.
 Do Prahy zamíí i pes zdravotní potíe také Ivana Veeová z VALOSUNu, v plánu má odpoledne pesun za svým brnnským týmem na turnaj do Trutnova. Na hišti se pravdpodobn neobjeví, ale poadatelé hodn stáli o její úast na slavnostním zahájení.

(zdroj: basket.idnes.cz)