Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Do Brna míří hvězdný tým z Prahy

Úspěšnými reprezentantkami ČR a USA nabitý tým USK bude dalším soupeřem VALOSUNu v Excelsior ŽBL. K vidění může být až 9 hráček ze stupňů vítězů nedávného MS! Oba celky se představily ve středu v pohárových zápasech. Pražanky prohrály doma se Salamankou, VALOSUN zdolal ve Středoevropské lize po boji Slovanku. Vysokým favoritem utkání je USK - i přes pohárový neúspěch. "Výkon proti špičkovému španělskému soupeři, který je jedním ze spolufavoritů stávajícího ročníku Euroligy, nebyl vůbec špatný. Porážka o bod bolí, ale taky hodně motivuje," naznačil trenér USK Lubor Blažek.


Zatímco VALOSUN má zápasovou bilanci 1:1, celek USK patří mezi trojici dosud neporažených v ŽBL. V premiérovém duelu rozstřílel Pardubice na jejich palubovce 116:49 (nejlepší střelkyně: Vítečková 30, Elhotová 21, Pecková 16, Milton-Jones 15), na Folimance pak smetl Strakonice 107:48 (Vítečková 20, Milton-Jones 19, Maltsi 18, Ferančíková 16). 


V brněnském týmu absentovaly proti Slovance M. Zrůstová a Večeřová. Jejich zdravotní stav se mírně zlepšil, ale zda to bude stačit na vyběhnutí na plochu královopolské haly je značně nejisté.


Sobotní duel 3. kola ŽBL začíná v 16.30 hodin, na pokladně je stále možné zakoupení permanentek za akční cenu 99 Kč.

Do Brna míří hvězdný tým z Prahy