Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Šlágr pod koši: Frisco - VALOSUN

Jejich revírem jsou sportovní haly (v tuzemsku i cizině), jejich tempo je zběsilé. Basketbalistky VALOSUNu mají od 5. ledna tohoto roku v nohách 30 zápasů - za 90 dnů!
Každý třetí den bojovaly buď v ŽBL, ČP či CEWL. Nebyl ani čas na tréninky, nabírání kondice, na pořádnou rehabilitaci. Do toho karanténa při chřipkové epidemii, na zimu a jaro 2011 žádná z hráček asi jen tak nezapomene. A věřte nevěřte, už nyní jsou královopolské dámy nejúspěšnějším českým týmem! Nikdo jiný se neobjevil ve všech závěrečných kolech významných soutěží, jsou čerstvě v semifinále ŽBL, probojovaly se do Final Six Českého poháru a Final Four CEWL (byť je v Aradu nahradily kvůli karanténě Lišky z Vídně). 
Nyní kolektiv z Vodovy čeká třešnička na dortu, čtvrtou desítku letošních utkání zahájí v sobotu za kopcem v hale Rosnička. Na semifinálové derby (hraje se na dvě vítězství) se těší nejen Iva Večeřová, která zde prožila velkou část své sportovní kariéry. Znovu si zaběhá na palubovce, na které se z ní stala mezinárodní hvězda. A hlavně nemusí nikam cestovat. „Pro nás i pro Frisco je to dobrá zpráva. Zápasy budou lákavé i pro diváky. Myslím, že oba odehrajeme v parádní atmosféře,“ myslí si Iva. Vždyť ženský basketbal je po výsledkovém pokulhávání fotbalistů a hokejistů pod Špilberkem kolektivním sportem číslo jedna!

VALOSUN touží sehrát co nejvyrovnanější zápasy s mistrovským Friscem, podobně jako v předposledním kole základní části, kdy prohrál na půdě semifinálového soupeře o pět bodů 74:69. Na jedné straně bude odpočinutý a pospávající favorit, na opačné euforicky rozjeté družstvo, i když unavené (připomínáme, že VALOSUN čeká v semifinále, příp. finále nebo malém finále o bronz ještě minimálně 5, maximálně 8 střetnutí). Koneckonců za stavu 0:2 ve čtvrtfinále VALOSUNu také nikdo už nevěřil... Chce to nebát se a (zkusit) loupit, tedy body.

První semifinále play off ŽBL se hraje na Rosničce v sobotu 9. dubna v 17:00, odveta se má hrát v MSH na Vodově ul. ve středu 13. dubna, ale je možné, že dojde k úpravě termínu (kolize s příp. pátým utkáním čtvrtfinále extraligy st. dorostenek VALOSUN - USK).

Ve zpětném zrcátku
Excelsior ŽBL 2010/11 
24.02.2011 Frisco Sika Brno - VALOSUN Brno 74:69 (25:17 42:31 60:54) 
04.12.2010 VALOSUN Brno - Frisco Sika Brno 77:87 (25:25 39:52 59:73) 


Pořadí Excelsior ŽBL

Už jen čtyři tým zůstaly ve hře. Kvarteto Frisco, USK, VALOSUN a Strakonice si to rozdá o medaile. Pro ostatní celky již skončila sezona.

 
Od 5. místa:

5. Slovanka Mladá Boleslav

6. Kara Trutnov

7. BK Lokomotiva Karlovy Vary

8. Sokol Hradec Králové

9. VŠ Praha

10. BK Pliska Studánka Pardubice


 Z nejvyšší soutěže nikdo letos nesestupuje, Excelsior ŽBL se rozšíří na 12 družstev.