Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Chybí jeden krok k medaili!

Dva mečboly mají basketbalistky VALOSUNu v souboji o bronz v Excelsior ŽBL. Ale jednoduché to mít ve Strakonicích nebudou, o tom se přesvědčila ve čtvrtfinále i Slovanka!


Rozhodující náskok si VALOSUN vybudoval ve druhé čtvrtině (41:27). Houževnatý a tvrdý protivník byl ve druhém duelu pod Špilberkem už na kolenou (58:34), ale po technické chybě domácích se chytil a poslední čtvrtinu vyhrál 18:10. Na zasloužené a cenné výhře domácích 70:60 to nic nezměnilo, ale je to lehké varování. Brněnský celek se mohl spolehnout na osvědčené duo střelkyň  Vlková - Zrůstová. Obě nasázely 22 bodů; první se mohla pochlubit skvělou úspěšností střelby (83 %), druhá pro svůj tým vybojovala na doskocích devět míčů.


Jihočeškám, které zřejmě i nadále budou postrádat nejzkušenější členku sestavy Reisingerovou, zcela odešla střelba z pole. V utkání proměnily pouze 20 ze 66 střeleckých pokusů. Ani jedna ze sedmi hráček, které do zápasu nastoupily, nepřekročila 50% střeleckou úspěšnost.


Na všech hráčkách byla už znát únava, systém dvou zápasů po sobě při vyvrcholení náročné sezony je velice krutý, přitom v termínové listině není kam spěchat... Série se přesouvá v sobotu a případně v neděli do Strakonic.

VALOSUN - Strakonice 70:60 (19:19, 44:31, 60:42)

Body: Zrůstová a Vlková 22, Večeřová a Sedláková 7, Mrhálková 4, Mračnová a Křížová 3, Giacintova 2 - Uhrová 13, Johnová 12, Škrabalová 10, fauly: 22:24, TH: 30/21:22/16, trojky: 3:4, TCH: 1:0, rozhodčí Hruša, Kapaňa, Komprs, návštěvnost: 650 diváků. Stav série: 2:0.