Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ve středu se rozhodne o bronzu

Série o třetí místo v Excelsior ŽBL se pořádně zamotala. Strakonice prohrávaly po dvou zápasech v Brně 0:2, ale doma i bez zraněné podkošové opory Reisingerové dvakrát vyhrály a posunuly boj o bronz do pátého střetnutí! K němu dojde ve středu v 17.30 hodin v Králově Poli. Půjde o závěrečný zápas letošního ročníku Excelsior ŽBL. A tak si ho nenechte ujít!

V sobotním utkání prohrávaly Strakonice v 17. minutě o 10 bodů 27:37 a ve 24. minutě 42:50, ale výborně zvládnutou poslední čtvrtinou dosáhly prvního vítězství v sérii. Největší zásluhu na něm měly Johnová a Škrabalová, které shodně nasázely 21 bodů, druhá jmenovaná přidala navrch i 12 doskoků. 

V neděli Jihočešky naopak odskočily soupeřkám hned na začátku (13:3). VALOSUN s dorostenkami Adamcovou a Brhelovou se dotáhl ve druhé čtvrtině, ovšem po změně stran nasadil domácí celek k trháku (52:39), který byl rozhodující a znamenal vyrovnání série na 2:2. 

První strakonický zápas skončil v poměru 72:64, druhý pak skoro shodně 72:63.

Lepší výchozí pozici měly Brňanky v úvodním zápase svého výjezdu. Ještě před poslední desetiminutovkou držely nerozhodný stav 52:52. „Problém jsme měli od třetí čtvrtiny, kdy jsme povolili v obraně a soupeř toho využil. A v útoku jsme začali hrát složitěji než v prvním poločase. To jsou hlavní příčiny naší porážky,“ zdůvodňoval první neúspěch ve Strakonicích asistent brněnského trenéra Richard Klein.

Hodnocení hlavního trenéra VALOSUNu Marka Šilhana po druhé porážce bylo mnohem důraznější. „Některé hráčky neodevzdaly to, co měly. V obraně jsme hráli špatně, ženský sport je o hlavě a samo se nikdy nic nevyhraje. V čem byly rozdílné zápasy u nás a ve Strakonicích? Určitě hrálo roli domácí prostředí, třeba poměr faulů v náš neprospěch. Doma jsme ubránili Uhrovou s Johnovou. A když se podíváte – Johnová dala dvaadvacet bodů a měla jeden faul, Uhrová osmnáct bodů a žádný faul. Naše rozehrávačky daly dva body dohromady."

Ve středu se rozhodne o bronzu