Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Kanonýrka, které by stačil jeden bod

Jednadvacátý bezen me být dnem, kdy hrákám VALOSUNu Brno skoní sezona. Aby se tak nestalo, musí v osmifinále Excelsior enské basketbalové ligy zaít vítzit. Recepty k pípadnému obratu série se Slovankou MB hledala kapitánka a tahounka týmu Veronika Vlková.

Jedna z nejlepších kanonýrek soute si jako klí zvolila... obranu. ,,Nebránili jsme dobe," zopakuje sedmadvacetileté brnnské kídlo hned nkolikrát.


+První duel se Slovankou jste ztratili výrazn (77:91). Pro došlo k tak jednoznanému vstupu do série?

 Ten první poloas jsme špatn nezahráli, a ke konci nám odskoili. Jene v druhém poloase jsme zaali špatn, špatn jsme bránili. To platilo celý zápas. S hrou Slovanky se nám nepodailo srovnat se. A proto to dopadlo, jak to dopadlo.


+Druhý zápas jste ztratili 78:87, bodové nky se rozevely a ve tvrté tvrtin.

 U jsme vdli, co bude Slovanka hrát. My na pípravu mli jenom jeden den, oni vdli, na koho pjdou. Poslední zápas hráli s USK, take se mohli trošku líp pipravit. To my jsme a v nedli vdli, co ekat, vdli jsme, co vycházelo den pedtím. Proto byl zápas vyrovnaný. A ke konci nám odskoili, a to se nám pak nepovedlo smazat.
 
+Nechte nás alespo trochu nahlédnout do kuchyn, ve které se vaila taktika na Slovanku.

 Musíme vycházet z obrany, hrát rychle dopedu protiútoky. Budu se opakovat, v prvním zápase jsme nebránili. A na kadej koš jsme se nadeli. Ta nejzákladnjší vc je hrát dobe v obran, doskoit njaký ten balon a jít do protiútoku.

+Vaším zásadním osobním píspvkem týmu jsou body. V prvním zápase jste si pipsala 12 bod, v tom druhém u 25. 

 V tom prvním zápase to nešlo nikomu, po plce se nikdo nechytl. Ani v tom druhém jsem se moc necítila, ale ve druhém poloase jsme sehráli pár rychlejších akcí, ve kterých jsem se chytla. Ono je celkem jedno, kdo body dá. e to vyjde na m, to u je druhá vc.

+Je rozdíl mezi psobením v nadstavbové skupin A1 a A2? Vy jste se Slovankou teoreticky nevyrovnanjší osmifinálová dvojice, šestý a sedmý tým tabulky, ale výsledek tomu neodpovídá. Celé osmifinále je zatím 8:0 pro celky ze skupiny A1.

 Ty týmy, které uhrály "á-jedniku", ji uhrály z njakého dvodu. V základní ásti podávaly takové výkony, e se tam dostaly. To nco napovídá. My jsme se ale v "á-dvojce" docela nadeli, kadý mohl porazit kadého. Aspo jsme si mohli pinést nco z vyrovnaných koncovek, to v "á-jednice" kolikrát není.

+V celé kariée nyní máte na kont 4 938 bod, na eské ligové body Kamily Vodikové ztrácíte 26 bod, na Martinu Bobrovskou 30 a do ptitisícovky vám chybí jen 62 bod. Co udlat, aby všechny tyto mety padly u v této sezon?

Mn bude jedno, jestli to padne, nebo ne. Kdy dám u jen jeden bod, a vyhrajeme, postoupíme, budu nejspokojenjší. Ale samozejm bych chtla, abychom sezonu protáhli co nejdýl. Ne kvli bodm. Myslím si, e od doby, co máme trenéra Svobodu, hrajeme lepší basket, pod ním se mi hraje dobe. Udláme tedy pro prodlouení všechno.

+Kdy u jsem vám tyto mety pedestel, musím se zeptat, které z nich byste si váila víc? Pekonat Martinu Bobrovskou i Kamilu Vodikovou, znamená to pro vás nco?
 
Jsou to velká jména, na nich jsem vyrstala. Patily mezi mé vzory. Chodila jsem na n, fandila jsem jim a snaila jsem se od nich uit, i kdy hrály na jiném postu. Jejich hra ale nebyla jen o bodech, take to by bylo zkreslující. Take spíš ne.

(zdroj: cbf.cz)