Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Proti hvězdám a Reisingerové

Los ŽBL přisoudil VALOSUNu KP počátkem října sérii zápasů s družstvy, které budou usilovat o bronzové ocenění - po Trutnovu VŠ Praha, Slovanku a Hradec Králové. Každý úspěch nad některým z těchto sebevědomých  kolektivů by znamenal obrovské povzbuzení pro královopolské basketbalistky. A co když se jejich fanoušci dočkají už v sobotu? 


Valosun KP Brno se drží v popředí tabulky ŽBL, navíc je hned po mistrovském ZVVZ USK Praha druhým nejproduktivnějším celkem s 272 nastřílenými body. V top 5 tabulky střelkyň má hned tři(!) ženy. Druhou Ashleigh Fontenette (24 bodů na zápas) plus o čtvrté místo se dělící Evu Mrhálkovou a Amber Sprague (obě 21 bodů na utkání). Jak si tahle produktivní trojka povede v sobotu 6. října ve 4. kole na palubovce VŠ Praha?


Pražanky zatím prohrály jen v Trutnově, spoléhají na zahraniční megastar Callens, Tarasavu a Dotson, zkušenost v týmu reprezentuje pivotka Reisingerová, mládí Bartáková (přišla z HK), Pohunková, Karolína Elhotová či Matulková. Vysokoškolský klub čekají těžké bitvy v Eurocupu a obhajoba jarního bronzu v ŽBL. Na předsezoním turrnaji v Hradci Králové VALOSUN KP zvítězil nad VŠ o dva body, ale soupeř nebyl kompletní. V minulém ročníku VŠ dvakrát vysoko vyhrály 87:71 a 84:66. Utkání začíná v SH Folimanka ve 14.30 hod. a  hostující tým bude mít zřejmě v hledišti převahu, pod nuselský most se chystá výprava třicítky příznivců.


VALOSUN Tišnov se opět představí v 1. lize v domácím prostředí, v sobotu ve 20 hod. se střetne s Nuslemi. V neděli si hráčky přivstanou, už od 9 hod. se hraje šlágr Tišnov - BA Sparta, což je repríza dubnového semifinále. Pikantní na víkendovém programu pod Květnicí je, že jak VALOSUN Tišnov, tak Nusle a BA Sparta jsou po úvodních dvou kolech bez porážky.


 


 

Proti hvězdám a Reisingerové