Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vodova plná hvězd

V ŽBL se bude o víkendu hrát 10. kolo, úřadující mistr USK Praha přijede do Králova Pole. V halách na Vodově se to tedy bude v sobotu hemžit hvězdami. Hereckými, pěveckými a sportovními!


Ve staré hale totiž natáčí ČT jubilejní padesátou Manéž B. Polívky a právě její hlavní protagonista společně se zpěvákem a hercem Vojtou Dykem se postarají o slavnostní úvod zápasu ve kterém vyběhnou na palubovku nové haly basketbalové megastar z Folimanky.


Po odvolání kouče Beneše  bude USK dirigovat legendární Natálie Hejková (dříve  Ružomberok, Spartak MO, Valencie). Do Králova Pole přiveze reprezentantky Vítečkovou, Burgrovou a Elhotovou, na zápasy v dresu VALOSUNu si zavzpomínají  sestry Zrůstovy, představí se i cizinky Škerovič, Dubljevič, De Forge, Lardy, Vaughn a Brunson - není tedy divu, že náš soupeř i přes klopýtnutí v Žabovřeskách vede průběžnou tabulku ŽBL. Nicméně v Eurolize si zatím připsal tři porážky.


VALOSUN KP je po výhře ve Strakonicích sedmý. Favorit je tedy jasný, domácí kolektiv navíc kosí zranění a nemoci. Trenér Svoboda si odškrtával v průběhu týdne jednoho pivota za druhým, až mu zbyl jediný... Což nevěstí nic dobrého, výšková převaha soupeře bude velká. Nicméně Brňanky si chtějí utkání s hvězdami užít a poprat se o přijatelný výsledek - tentokrát však s tišší podporou publika než obvykle (z důvodu zmiňovaného natáčení Manéže budou zakázány bubny, trumpety i přílišné hudební decibely).


Zápas VALOSUN KP - USK startuje v MSH Vodova v 16 hodin (pokud si však diváci nechtějí nechat ujít oba zmiňované umělce - měli by do haly dorazit s mírným předstihem), po jeho skončení se hraje ještě extraliga U19 VALOSUN KP-Karlovy Vary (18 hod., hala VUT, Purkyňova ul.) a extraliga volejbalistek KP Brno - Šternberk (18:30 hod., NH - basketbaloví diváci mají vstup zdarma, stejně jako držitélé volejbalových permanentek na náš souboj s mistrem).

Vodova plná hvězd