Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

CEWL: Boj o Final Four

Basketbalistky VALOSUNu KP Brno se ve  středu 28. 11. střetnou ve třetím nejvýznamnějším evropském poháru Středoevropské lize s ŠKBD Rucon Spišská Nová Ves. Při suverenitě Aradu a třech prohrách DSK Basketball se bude bojovat  o druhé místo ve skupině B a tím i postup do únorového turnaje Final Four. Slovenský celek je ambiciózním nováčkem na evropské, ale i domácí basketbalové scéně.


Trenér Brňanek Marian Svoboda považuje Sp. N. Ves za velice kvalitního protivníka. "Mají v kádru bývalou hráčku Žabovřesk Stehlíkovou a také Markétu Zatloukalovou, která vyrostla v Králově Poli. Kvůli vleklému zranění ale v minulé sezoně moc nehrála. Kromě ní získaly velké hvězdy Palušnou, Jalčovou a také Michulkovou," dodal kouč Svoboda. Pivotka Palušná hrála i ve Valencii a Pécsi, dirigentka Jalčová v Polkovicích, Schiu a v Good Angels, Michulková ve Vigu.


V CEWL Sp. N. Ves prohrála vysoko v Aradu a zdolala DSK Basketball, v tabulce je třetí (1. VALOSUN KP 5, 2. Arad 4, 3. Sp. N. Ves 3, 4. DSK Basketball 3). O víkendu ve slovenské lize však prohnala euroligové Good Angels zejména v první půli (36:34), ale i konečný výsledek  55:73 je solidní. Brňanky ve Středoevroposké lize  zdobí dva pražské skalpy a snad i rostoucí forma, středečním zápasem uzavřou letošní účinkování v mezinárodní soutěži - odvety s Aradem a Sp. N. Vsí jsou na programu až v lednu.


Utkání 3. kola CEWL začíná v 17.30 hod. v hale na Vodově, vzhledem k velké vzdálenosti doufáme, že hosty nepodpoří příliš mnoho jejich oddaných a početných fanoušků. Takže věříme, že bouřlivou kulisu vytvoří místní příznivci VALOSUNu KP!


Odkaz na webové stránky soupeře i se zajímavou hymnou od No name - ZDE:


http://www.skbd-snv.sk/


Článek brněnského Deníku - ZDE:


http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/valosun-hraje-o-final-four-v-brne-20121128.html


 


 


 


 


 

CEWL: Boj o Final Four