Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Kanonáda Evy Mrhálkové

Parádní vánoční dárek daly sobě i fanouškům basketbalistky VALOSUNu KP v 16. kole ŽBL. V bitvě uchazečů o osmičku vyhrály v Mladé Boleslavi 73:60.


Brňankám vyšel úvod, nebýt výpadků při jednoduchém zakončení a TH, mohl být náskok po první čtvrtině dvacetibodový... I přes  nervozitu amerických posil, které měly v hlavách odlet do zámoří - navíc Amber Sprague sledovali v hledišti otec se sestrou. Střelecky řádila Mrhálková, za obranu chválil kouč Svoboda Švrdlíkovou. Domácí (bez zraněné Green) držela Satoranská a tak se rozdíl pohyboval stále kolem deseti bodů.


Po přestávce se Slovanka dokázala přiblížit pouze na pět bodů, zuby si lámala hlavně na zóně, navíc hostující tým vždy v kritické chvíli zabral. Zmatků na hřišti však bylo plno, soupeři se  předháněli, kdo vyrobí větší. V závěru si Brňanky hlídaly minimálně osmibodový odstup - doma prohrály o sedm bodů a vzájemné zápasy mohou v konečném účtování hrát roli! Do Nového roku vstoupí VALOSUN KP na sedmé pozici a s utkáním s VŠ k dobru.


Radost na zpáteční cestě byla veliká, nejprve autobus mířil do Prahy, odkud odlétaly Američanky domů do San Diega a Austinu. Pak se na palubě trochu popíjelo, jedlo a vánočně plkalo, poctivé studentky šprtaly, Katka Sedláková má už jasno o všemožných odpadech, přezkoušel ji i trenér. Brzo ráno se vydala polská reprezentantka Chomač vlakem směrem na Bělehrad - v Břeclavi ale přestupovala na expres do Varšavy. Kapitánka Borecká zase plánovala vyrazit z Malhostovic na trhy do středu Brna, inu Vánoce se blíží, děvčata dostala  volno do 27. prosince a mají konečně čas na nákupy dárků pro své blízké.  


Slovanka MB - VALOSUN KP Brno 60:73 (8:18, 26:35, 46:59)


Body: Satoranská 14, Nezdařilová 13, Trebeč 11, Pospíšilová a Tesaříková 10 - Mrhálková 28!, Fontenette 12, Švrdlíková 10, Sedláková 9, Sprague 8, Pospíšilová 4, Chomač 2, fauly: 23:23, TH: 20/18:27/21, doskoky: 32:45, trojky: 4:4, rozhodčí Linhart, Jeřáb, 200 diváků.


Více o 16. kole ŽBL - ZDE:


http://basket.idnes.cz/liga-basketbalistek-0qp-/zbasket.aspx?c=A121219_214950_zbasket_rou


 

Kanonáda Evy Mrhálkové