Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V neděli o třetí místo

Basketbalistky brněnského VALOSUNu KP si ve Středoevropské lize  zahrají pouze zápas o třetí místo. Rozhodla o tom jejich sobotní porážka 77:90 s maďarským DVTK Miskolc. O bronzovou pozici se VALOSUN KP utká s Karou Trutnov, která nestačila na rumunský Arad.


 Hráčky domácího Valosunu vstoupily do utkání proti favorizovanému Miskolci velmi dobře a v polovině první čtvrtiny vedly o sedm bodů. Maďarský celek pouštěl Brňanky poměrně snadno do zakončení, čehož domácí basketbalistky využily a v poločase vedly 41:36. "První poločas byl výborný, jsem s ním velmi spokojený," pochvaloval si brněnský trenér Marian Svoboda.


Do druhé poloviny utkání však Miskolc vlétl jako vyměněný, zejména zpřesnil střelbu a záhy otočil vývoj zápasu na svoji stranu. Po třetí čtvrtině vedl hostující tým 65:49, euforii v jeho táboře probudil úspěšný závěrečný tříbodový pokus Bukovszki. Znervóznělé Brňanky naopak ve třetí části hry zaznamenaly pouhých osm bodů.


"Měly jsme hodně špatný obranný i útočný doskok, soupeř naopak měl víc střeleckých příležitostí díky tomu, že si své střely doskočil. Párkrát jsme v úvodu druhého poločasu zbrkle vystřelily, nehrály jsme kolektivně," hledala příčiny špatné třetí desetiminutovky z pohledu domácích Irena Borecká.


V poslední části hry VALOSUN KP za mohutné podpory domácího publika sice bojoval o vyrovnání, avšak i přes zlepšenou střelbu manko ze třetí čtvrtiny nedorovnal a po prohře 77:90 si zahraje pouze zápas o konečné třetí místo. "Říkal jsem, abychom hráli ostře, bohužel nám to nevydrželo celých čtyřicet minut. Ale beru si ze zápasu to pozitivní," povídal Svoboda.


Solidní hodnocení si vysloužila i bulharská posila Perostiyska, která v utkání zaznamenala čtrnáct bodů a stala se druhou nejlepší střelkyní domácích. "Na to, že hrála první zápas a je tu pět dní i s cestou, tak si své odehrála. Hra je úplně něco jiného než trénink a myslím, že nám ještě pomůže. Čekal jsem víc bodů od Sprague i Fontenette,"dodal brněnský kouč.


V duelu o třetí místo se VALOSUN KP utká v neděli 24. února v hale na Vodově s Trutnovem (14), o první místo se poperou Arad a Miskolc (16.30).


Středoevropská liga basketbalistek, 2. semifinále:


VALOSUN KP Brno – DVTK Miskolc 77:90 (18:19, 41:36, 49:65)


Body: Fontenette 15, Perostiyska 14, Mrhálková 12, Borecká 10, Sprague a Švrdlíková 8, Sedláková 7, Adamcová 3 – Raven 26, Sanford 18, Skorič 15. fauly: 24:17, trestné hody: 17/8– 25/21, trojky: 5:5, doskoky: 28:40.


Středoevropská liga basketbalistek, 1. semifinále:


ICIM Arad – Kara Trutnov 85:66 (22:15, 39:38, 56:51)


Nejvíc bodů: Risper 26, Givens 20, Brosovszky 14 – Anderson 15, Hindráková a Vacková 12, Ervin 10.


(zdroj: brnensky. denik.cz)


Celé fotoalbum ze semifinálových zápasů - ZDE:


http://rol11.rajce.idnes.cz/ICIM_Arad_-_Kara_Trutnov_23.2.2013
http://rol11.rajce.idnes.cz/VALOSUN_KP_Brno_-_DVTK_Miskolc_23.2.2013


 


 

V neděli o třetí místoV neděli o třetí místoV neděli o třetí místoV neděli o třetí místoV neděli o třetí místo