Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jak se dělá Final Four

Velice příznivé ohlasy zaznívají na adresu pořadatelů Final Four Středoevropské ligy v Brně. Od rozhodčích, zástupců FIBA Europe, ČBF, turnaj se líbil návštěvníkům, kterých i přes nepřízeň počasí dorazilo během tohoto víkendu přes dva tisíce, i zúčasněným týmům.


"Chtěli bychom poděkovat za vynikající oprganizaci, bylo to super a moc se nám to líbilo," napsal v esemesce trutnovský manažer Jan Braun. A rakouský rozhodčí  Vladic v chvále nezůstal pozadu. "Jsem rád, že jsem se zúčasnil turnaje na takové úrovni a ve skvělé atmosféře, pěče o rozhodčí byla perfektní."


Přitom na přípravu turnaje měl VALOSUN KP jen pár dnů, pořadatelství mu bylo přiklepnuto až začátkem února! Situaci navíc komplikoval los ostatních soutěží, téměř  všechna naše družstva byla na výjezdu u soupeřů a tak chyběly pomocné ruce trenérů a zejména hráček B týmu a dorostenek.


Sluší se poděkovat všem, kteří pomáhali, snad na nikoho nezapomeneme.... Pokud jde o ubytování a stravování výprav, tak v A sporthotelu  nám vycházel vstříc Pavel Kobylka a jeho půvabné recepční Tereza a Denisa. O náladu na sobotním společenském večeru se starala cimbálová muzika Javorník v čele s Jirkou Klímou, skvělá vína přivezl do Králova Pole na ochutnávku hustopečský vinař Sváťa Rada, do maďarštiny pro hosty z Miškolce překládal jeho výklad náš kondiční kouč Michal Pogány a pro rumunskou část David Michálek. O řízenou degustaci whisky se na závěr  postaral Whisky bar Valevil. Prostě v sobotu v noci to na Vodově vřelo! Byť s ohledem na zde ubytované hráčky se končilo už před půlnocí.


Sobotní sněhová kalamita  nás ráno trochu vystrašila, basketbalistky sice už byly v Králově Poli od pátku, ale  rozhodčí cestovali  ze Slovenska a Rakouska. Přijeli jen s mírným zpoždění, úderem patnácté hodiny všechno odstartovalo. Sněhovými mantinely se prodrali do haly i pomocní rozhodčí a hlasatel Zdeněk Hrančík, Jirka Dorazil "dorazil"  na technický zápis.


Firma  Atlasmedia měla  nachystané videopřenosy na tvcom.cz, které komentovaly odborně legendy Martina Bobrovská a  Iva Večeřová. Dění v hale moderoval Ondřej Tomek, hudbou rozpumpoval diváky DJ Trnčák, turnajového maskota na sobě nosil "propocený" Petr Kopor, fotil Honza Knopp, v pauzách bavily diváky blanenské roztleskávačky a jejich šarmantní šéfová Edita dostala od fanouška z Miskolce i vážně míněnou nabídku k sňatku! Nad zdravím hráček bděla MUDr. Květoňová a na bezpečnost všech zúčastněných výprav i početných a velmi temperamentních diváků dohlíželi řízní členové ochranky.


Ceny do všech druhů diváckých soutěží a vyhlašovaných anket darovaly mimo hlavní partnery VALOSUN a statutární město Brno, také společnosti SmartLife, Benesport, hračky Barvíř a fotbalová Zbrojovka - a i některé další brněnské oddíly v čele s VK KP Brno a hokejovou Kometou se nám snažily vyjít vstříc. Létající vzducholoď bezchybně obsluhoval Marek Zábrodský.


Uznání zaslouží správa areálu v čele s Pavlem Hlouškem a  ředitelka královopolské haly Jaroslava Stodůlková, která musela překopat kvůli Final Four předem nasmlouvaný program na víkend v nové i staré hale. O občerstvení a zásobování VIP prostor se staral Petr Muller, naše žákyně měli při vystoupeních na povel Petr Švarc a Víťa Herosch, sudí koordinoval Bob Paulík a  samozřejmě hráčky dovedl k úspěchu trenér Marian Svoboda. Ani jsme v tom turnajovém fofru nestačili vypít bečku piva, kterou kouč dostal a má ji v kanceláři. Propagační věci v časovém presu vyrobila firma KAP CZ, rozhodčí a zástupce FIBA Europe Pavla Burdu s chotí ubytoval Penzion Edison.


Celá sportovní akce, vůbec jedna z nejvýznamnějších v tomto roce pod Špilberkem, by se nedala uspořádat bez podpory města Brna a tak záštitu převzal přímo primátor statutárního města Brna Roman Onderka. Snad jsme jihomoravskou metropoli dobře reprezentovali, a to nejen skvělým třetím místem!


  Richard Foltýn a Jarda Michálek


  VALOSUN KP Brno


 


 

 

Jak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final FourJak se dělá Final Four