Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Povzbuzující start!

Nad očekávání si poradily basketbalistky VALOSUNu KP s celkem VŠ Praha. Nepříjemného soupeře drtily v prvním kole ŽBL hned od počátku a nebýt několika zbytečných ztrát, tak byl rozdíl ve skóre ještě vyšší.


Domácím basketbalistkám chyběl bodový příspěvek veteránky Reisingerové, kterou úplně vymazala Šípová, s brněnskou zónou si vysokoškolačky poradily jen vyjímečně. Moravanky byly svižnější, kombinačně pestřejší, v hale na Folimance přítomná generalita VŠ a USK vč. trenérů Blažka (reprezentace) a Hejkové byla hodně překvapená. 


VŠ Praha - VALOSUN KP Brno 54:77 (14:24; 27:44; 40:57)


Body: Elhotová Karolína 11, Vorlová 11, Matulková  9, Vyoralová  9...Reisingerová  0 - Šípová 15, Adamcová  14, Sedláková  12, Mrhálková 10, Švrdlíková 10, Sprague 8, Conners  4, Adamová  2, Vojtková 2. Trojky: 3:0, TH: 10/7:15/11, doskoky: 37:43, fauly: 18:15, rozhodčí V. Lukeš a Kučírek, 100 diváků.


Podrobné statistiky - ZDE: http://www.cbf.cz/souteze/zapas_137459_soutez_910.html


Petr Treml (VŠ Praha): "Věděli jsme, že první zápas je důležitý pro náš vstup do sezóny. Bohužel se nám vůbec nevydařil. Navázali jsme spíše na ty nevydařené zápasy z přípravy. Všechno, co jsme od prvního zápasu očekávali a chtěli, se nám nepodařilo. Příliš velký počet ztrát, obrovské chyby v obraně a i malé nasazení a bojovnost našich hráček. Pokud budeme chtít letos uspět, musíme toho v naší hře hodně změnit."


 Marian Svoboda (VALOSUN KP Brno): "To, že jsme vyhráli první zápas, a zvlášť na Folimance, kde se nám nedaří, je pro nás povzbuzující. Nepamatuju si, že bychom tady kdy vyhráli s týmem VŠ. Na druhou stranu VŠ po sezóně hodně obměnily a omladily kádr. Tím pádem naše pozice byla lehčí. Chtěl jsem tady vyhrát a myslel jsem si, že  vyhrajeme. Pro nás je to velice cenné vítězství. Co se týče naší hry, já jsem spokojený. Na to, jak jsme se představili v přípravných zápasech, kde jsme hráli špatně, tak tento výkon byl někde jinde. Pokud budeme takto hrát, budu spokojený."


Více o 1. kole ŽBL - ZDE: http://basketbal.cz/14077-odehralo-se-1-kolo-zbl.html


Kratičký TV šot o startu ŽBL i z našeho zápasu na ČT24 - ZDE: http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/sport/243040-sok-na-uvod-basketbalistky-imosu-prohraly-se-slovankou/

Povzbuzující start!