Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Obrat v hradeckém kotli

Bitva mezi třetím a druhým týmem ŹBL v hale hradeckého Sokola vyvrcholila v samém závěru. Posledními výsledky namlsané domácí basketbalistky sice byly téměr celý zápas ve vedení, ale v koncovce neodolaly náporu Brňaněk. Po dvanáctibodové šňůře v posledních třech minutách VALOSUN KP vydřel cenné vítězství 66:60 a udržel si druhou příčku tabulky!


Utkání bylo bezesporu ozdobou 6. kola ŽBL s výtečnými individuálními výkony, taktickými manévry trenérů, atmosférou a dechberoucím zvratem. V bublajícím kotli zaplněné haly na Eliščině nábřeží se tedy VALOSUN KP neuvařil a potvrdil, že na obhájkyně ligového bronzu umí zahrát. Hostující družstvo (bez nemocné Adamcové) ale prospalo úvod (9:0, 26:12) a zlepšená hra ve druhé půli neměla dlouho vliv na výsledek. V poslední desetiminutovce se povedl riskantní tah s hrou na tři vysoké pivoty, Švrdlíková se posunula na křídlo a vykolejený favorit si s touto taktikou nevěděl rady.


Moravanky mohly dokonat obrat i dříve, za stavu 58:54 několikrát zazmatkovaly, zřejmě své fanoušky chtěly napínat až do poslední sekundy... V sobotu v 7. kole ŽBL si tak mohou užít historickou událost. V Brně se střetne v tabulce první s druhým, ale nebude to na Rosničce, ale v Králově Poli! Už nyní tedy zveme všechny příznivce do haly Vodova na souboj VALOSUNu KP Brno s hvězdným výběrem USK Praha!


Sokol Hradec Králové - VALOSUN KP Brno 60:66 (22:12, 36:27, 54:46)


Body: Stará 12, Hartigová  9, Kuthanová  8, Mišurová  8, Pochobradská  8, Křížová  7 - Sprague  16, Conners  15, Brhelová  10, Švrdlíková  10, Sedláková  6, Šípová  6, Pospíšilová  3. Fauly: 20:16, TH: 19/14:10/9, trojky: 2:3, rozhodčí Benda a Baudyš, 400 diváků.


Podrobné statistiky ZDE: http://www.cbf.cz/souteze/zapas_137486_soutez_910.html


Hlasy trenérů


Romana Ptáčková (Sokol Hradec Králové): "Vstup do utkání jsme měli výborný a po pár minutách jsme se ujali desetibodového vedení. To jsme mohli ještě navýšit, ale pár jasných situací jsme nedokázali úspěšně zakončit. Po poločase však přišla radikální změna v našem herním projevu. První tři  střely se z nadějné pozice vykutálely z koše a tým pomalu upadal do útlumu. Na konci třetí čtvrtiny jsme ještě vedli rozdílem deseti bodů, ale ztráta na perimetru poslala hostující hráčku do samostatného brejku. Tím se spustila série našich těžko pochopitelných chyb. V utkání jsme vedli 36,5 minuty a v koncovce jsme soupeři utkání doslova darovali. Prohra z kategorie zbytečných."


Marian Svoboda (VALOSUN KP Brno): "Důležité vítězství, rozhodlo, že jsme udrželi ofenzívu soupeře na 60 bodech - navíc v jeho vlastním prostředí. Na začátku jsme domácím darovali vlastními chybami čtrnáctibodový náskok. Po přestávce jsme byli lepší než Hradec a výhra je zasloužená."


Závěr zápasu s neuvěřitelným obratem v pekelné atmosféře si můžete pustit v čase 1:26:40 - ZDE: http://basketbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Basketbal-ZBL/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2013-2014/26715-Sokol-Hradec-Kralove-VALOSUN-Brno.htm


Více o 6. kole ŽBL - ZDE: http://www.basketmag.cz/view.php?nazevclanku=%C5%BDbl-repr%C3%ADza-fin%C3%A1le-hladk%C3%A1-v%C3%BDhra-usk-praha&cisloclanku=2013100012


A - ZDE: http://basketbal.cz/14132-zbl-velka-dramata-ve-vychodnich-cechach.html

Obrat v hradeckém kotliObrat v hradeckém kotliObrat v hradeckém kotliObrat v hradeckém kotliObrat v hradeckém kotli