Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Katka stíhá tisícovku

Mílovými kroky se přibližuje ŽBL konci základní části. V 17. kole přivítá VALOSUN KP BRNO v sobotu 30. listopadu odpoledne celek Hradce Králové. Jde o další zápas družstev z nejlepší čtyřky soutěže, tentokrát v tabulce druhých Brňanek a čtvrtých Východočešek. Za kopcem v Žabovřeskách se v sobotu večer střetnou třetí BK IMOS a vedoucí USK. V rámci pár brněnských ulic bude po sobě k vidění naše absolutní basketbalová špička! A Brno v ní má padesátiprocentní zastoupení.


V prvním vzájemném duelu v říjnu Lvice doma prohrály s Královým Polem 60:66, když hostující kolektiv neúprosně udeřil v poslední čtvrtině. Oba celky se před týdnem herně vyznamenaly ve sledovaných derby duelech, VALOSUN KP si poradil s euroligovým BK IMOS, Hradec s Trutnovem. Největší nebezpečí ze strany týmu trenérky Ptáčkové lze očekávat od dvojice Hartigová-Stará, většinou se v Brně daří i Mišurové.


Královopolanky mají za sebou středeční tvrdé a díky zaujatým místním sudím i nerovné utkání CEWL v Piešťanech. Šrámy poznamenané brněnské hráčky chtějí nastoupit, ale asi nebudou v optimálním stavu. Trenéra Svobodu může těšit, že se stále více zapracovává do sestavy nová Američanka Jones.


Na 99 procent se tradiční rivalové neutkávají v této sezoně naposledy. Oba týmy jasně letí do elitní skupiny A1. Hraje se tedy už i o lepší postavení v play-off (v loňské sezoně měl v "památném" pátém rozhodujícím zápase výhodu domácího prostředí právě Hradec...).


V minulém kole se mezi autorky 1000 a více ligových bodů přiřadila hradecká Zavázalová, v tomto ji může napodobit její spoluhráčka Rosenbaumová (983 bodů). Ještě blíže však má k této metě domácí rozehrávačka Katka Sedláková (990 bodů). Začátek zápasu je v hale na Vodově už v 15.30 hodin.


Během zápasu i před ním je připraven bohatý doprovodný program. Již od 14 hodin se začne v sousední restauraci Kénik čepovat pro příznivce VALOSUNu KP BRNO - pivo zdarma. Každý dospělý divák navíc při vstupu do haly opět obdrží nápoj z exotických bylin. Do oblíbené tomboly tentokrát vyrobí hlavní cenu nejužitečnější hráčka domácích - Amber Sprague, pro děti bude zase připravena tradiční přestávková soutěž o netradiční hračku společnosti SmartLife. A po basketu mohou přítomní diváci ještě zhlédnout extraligový volejbal, nebo zamířit na závěrečný ohňostroj k 60. narozeninám Komety na Špilberk a AZ Tower!


Více o 17. kole ŽBL - ZDE: http://www.basketmag.cz/view.php?nazevclanku=usk-nepora?len-doma-i-v-evropa?-co-na-to-%C5%BDabiny&cisloclanku=2013110054

Katka stíhá tisícovku