Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vítězné napínání

Utkání 17. kola ŽBL VALOSUN KP BRNO - Hradec Králové přihlížely brněnské opory Mrhálková a Šípová jen v civilu, s notně pochroumanými chodidly nemohly zasáhnout do boje. Zbytek týmu však zabojoval i za ně, na jaře bronzové Lvice smetl 74:57, dále se vyhřívá na druhé příčce tabulky a odborníci žasnou!


Impozantní úvod Brňanek (10:2), které neskutečně rozebíraly soupeřovu obranu, donutil hradeckou trenérku Ptáčkovou už ve 2. min. k oddechovému času. V první čtvrtině byl poměr doskoků 18:7, vyplatil se tah trenéra Svobody nastoupit s kvartetem vysokých hráček. Náskok si domácí tým udržoval až do přestávky, i Lvice však občas vystrčily drápky. 


Rozhodující úder přišel ve třetí desetiminutovce, která skončila 25:9. Basketbalový koncert domácích však po třiceti minutách skončil. Podobně jako v nedávném derby Brňanky vypadly z tempa a dovolily Hradci korigovat až na 58:51. Možná, že jen napínaly euforicky povzbuzující diváky, protože koncovka byla opět pod jejich kontrolou a bitva celků z čela tabulky měla jednoznačného vítěze.


Pod dohledem Američanky Jones se neprosadila obávaná reprezentantka Hartigová, Adamcová znepříjemňovala život další východočeské hvězdě, dirigentce Mišurové. Prostě skvělá defenzíva domácích sebevědomého protivníka pořádně deptala. Američanka Sprague se blýskla stejně jako proti BK IMOS 20 body (plus 9 doskoků, 6 asistencí a jedna technická chyba za komentář...), přitom ve svém bytě se před zápasem pořádně vylekala, když se jí při průvanu vysypalo sklo ve dveřích a možná i proto zapomněla předat vlastnoručně vyrobenou cenu do tomboly... "Bez zraněných Mrhálkové a Šípové se družstvo obdivuhodně semklo a Hradec jasně přehrálo," prohlásil kouč VALOSUNu KP Marian Svoboda.


VALOSUN KP BRNO se tak v tabulce vzdálil BK IMOS (podlehl USK) i Hradci, příští sobotu je na programu ŽBL utkání prvního USK s druhým Královým Polem!


VALOSUN KP Brno - Hradec Králové 74:57 (13:6, 29:25, 54:34)


Body: Sprague 20, Jones 15, Conners 13, Švrdlíková 10, Adamcová 8, Sedláková 5, Vojtková 3 - Kuthanová 13, Mišurová 11, Křížová 10, fauly: 20:21, TH: 12/10:16/13, trojky: 2:4, doskoky: 44:28, rozhodčí Kec, Jeřáb, 450 diváků.


Podrobné statistiky - ZDE: http://www.cbf.cz/souteze/zapas_137552_soutez_910.html (nejmladší ligová kapitánka Katka Sedláková se přiblížila tisícovce ligových bodů o pět bodíků a připsala si velmi vysokou hodnotu užitečnosti 30...!)


Článek z východočeských médií... - ZDE: http://basket.idnes.cz/kara-trutnov-sokol-hradec-kralove-zenska-basketbalova-liga-pox-/zbasket.aspx?c=A131202_2006868_zbasket_ten


Více o 17. kole ŽBL - ZDE: http://basketbal.cz/14354-zbl-pravidelna-repriza-finalovych-souboju-pro-vysokoskolacky.html

Vítězné napínáníVítězné napínáníVítězné napínáníVítězné napínáníVítězné napínáníVítězné napínáníVítězné napínáníVítězné napínání