Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavii táhne Bartáková

Po reprezentační pauze se opět rozběhne RENOMIA ŽBL. V hale Vodova na sebe narazí v sobotu v tabulce třetí KP a pátá Slavia. Začátek zápasu 17. kola, předposledního v základní části, je v úředním čase ČBF, tedy v 18 hodin!  


V listopadu v Edenu triumfoval celek KP, když zvítězil 85:49. Od té doby Slavia vyměnila trenéra, u červenobílého kormidla je aktuálně David Zdeněk, který v minulosti vedl i KP.


Pražanky zdolaly v tomto ročníku RŽBL všechny protivníky, které mají v tabulce pod sebou, naopak nad nikým z elitního kvarteta nezvítězily! Tahounem je rozehrávačka Lenka Bartáková, nedávno působící i v KP. Je třetí v pořadí nejlépe asistujích hráček a osmá v pořadí střelkyň s průměrem 13,7 bodu. Brněnský dres oblékala také pivotka Bára Holubová.


I v sobotu je favoritem domácí tým, který by měl nastoupit v obvyklém složení. V týdnu se připojily (v souladu s protiepidemiologickými opatřeními vlády) k ostatním děvčatům i reprezentantky Renáta Březinová (ČR) a Veronika Remenárová (SR), obě pomohly k postupu svých barev z kvalifikace na ME!


Hostující kolektiv měl ve výběru ČR Bartákovou a Mircovou. Uvažovalo se vzhledem k jejich karanténě po návratu z Turecka o odložení utkání, ale nakonec se bude bojovat v původním sobotním termínu.

Slavii táhne Bartáková