Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vydařená třetí čtvrtina

Zdá se, že Slavie je pro basketbalistky KP jedním z nepříjemnějších soupeřů v RENOMIA ŽBL. V tomto ročníku nad Pražankami zvítězily v listopadu v Edenu o 36 a v sobotu v hale Vodova v 17. kole o 37 bodů - 97:60! První poločas úplně jednoznačný nebyl, ale třetí čtvrtina se chvílemi měnila v exhibici Brňanek.


Domácí tým od úvodu potvrzoval roli favorita, ale po prostřídání Slavia srovnala po devítibodové šňůře krok i skóre (23:23). Jenže radost hostujícího družstva dlouho netrvala a už do přestávky vývoj utkání zase nabral očekávaný směr. 


Celek KP se blýskl 50% trojkovou úspěšností (20/10, z toho Katka Zohnová 4/4!), úspěšnost střelby z pole byla 61,8%:36,2%... Slavii nepomohlo ani lepší útočné doskakování (6:16).


Hlasy trenérů


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "V prvním poločase jsme měli deset ztrát a nechali Slavii útočně doskakovat, proto se držela dlouho na dostřel. Po přestávce se zlepšila naše obrana, v útoku jsme se dostávali do dobrých pozic a trefovali otevřené střely. Zaslouženě jsme zvítězili."


David Zdeněk, Slavia: "Jednoznačné utkání. Věděli jsme, že to bude v Brně těžké, čtrnáct dní jsme se připravovali bez dvou reprezentantek, Bartákové a Mircové, které po návratu z kvalifikace spadly do karantény. Konečně se mohly proběhnout a snad se dostanou do rytmu. Limitovaly nás ztráty a ve druhém poločase chybělo lepší čtení hry, Královo Pole ukázalo svoji sílu a jasně dominovalo." 


KP Brno - Slavia Praha 97:60 (21:12, 44:29, 73:41)


Body: Potter 21, Zohnová 18, Remenárová 17, Page 14, Hynková 7, Dudáčková a Březinová 6, Kopecká a Beránková 4 - Žílová 14, Bakajsová 12, Hošková a Mircová 9, fauly: 16:23, TH: 19/19:7/5, trojky: 10:5, rozhodčí Komprs, Petrák a Renc, hráno bez diváků.

Vydařená třetí čtvrtina