Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Do Edenu s bonusem

Dá se předpokládát, že cesta k druhému vítězství ve čtvrtfinalové sérii se Slavií nebude pro basketbalistky KP jednoduchá. Ale už mají v kapse důležitou výhru z prvního středečního souboje v hale Vodova a tento bonus by měl vnést klid do jejich řad. Naopak domácí tým musí v sobotu (18) v odvetě v Edenu zabrat, jinak v pondělí pojede do Králova Pole s mečbolovým nožem na krku!


Brněnské družstvo bylo ve středečním duelu lepší, nejen z pohledu výsledku 82:65. Jenže výkon favorita nebyl konsistentní, hráčky se zmítaly ve vlnách, chvíly byly nahoře (18:13, 42:32, 63:56), chvíli dole (18:25, 54:54, 63:63).


Zapnout pouze na pár okamžiků a doufat, že se protivník lekne a odpadne, by se tentokrát nemuselo vyplatit. Pražanky ukázaly bojovné srdce a jakmile vycítí  šanci, tak se ji ve svém prostředí pokusí využít. Ani si nevzpomněly na debakly ze základní části. O tom právě play off je!


Ožít by během utkání měla brněnská lavička, bude potřeba opět bedlivě strážit dirigentku Slavie Bartákovou a pod košem uplatnit více rvavosti při doskakování. Důležité bude hned v úvodu dát Pražankám nejevo, kdo je pánem na hřišti a v průběhu pak neslevit z nasazeného tempa. A semifinále může být zase o krok blíž!

Do Edenu s bonusem