Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brňanky vedou 2:0!

Ani další snaživý výkon nepomohl basketbalistkám Slavie ve čtvrtfinále RENOMIA ŽBL k úspěchu, v Edenu ve druhém duelu série s družstvem KP výborně začaly, ale postupně se prosazoval favorit z Brna. Hostující tým zvítězil 76:60, celkově vede 2:0 a v pondělí v hale Vodova má mečbol!


Pražanky vlétly do zápasu s vervou a brzy si vybudovaly desetibodový náskok (17:7). "Holky je to bez energie, bez radosti," upozorňoval při timeoutu hostující trenér Dušan Medvecký, který postradal zdravotně indisponované Beránkovou a Dudáčkovou. Jeho slova padla na úrodnou půdu a vývoj utkání se začal obracet. Desetibodová šňůra KP na začátku druhé čtvrtiny (25:32) naznačila, že tým se dostává do pohody (27:37) a trojková palba (12/6) nahlodávala odhodlání domácích.


Po změně stran ještě Bartáková tříbodovým košem vykřesala pro Slavií naději (42:46). Stejná odpověd Veroniky Remenárové (44:57) už Brňanky uklidnila a v pohodě kontrolovaly zbytek střetnutí, soupeřkám povolily po přestávce jen 21 bodů! Byly dohromady ve vedení 29 minut, domácí kolektiv si užil pozici lídra skoro 11 min.


Semifinále play off je tedy už na obzoru, zbývá poslední krok, hráčky i realizační tým KP věří, že se ho podaří udělat v pondělí. Třetí bitva série startuje 15.3. ve 14:30 hod.


"Na začátku jsme měli problém s agresivitou Slavie. Až po prostřídání ve druhé čtvrtině se zpevnila obrana, dostali jsme pouze čtrnáct bodů, což bylo klíčem k poločasovému vedení. Zápas jsme pak zkušeně a už uvolněně dovedli do radostného konce. V pondělí to bude zase těžké, Slavia se v play off herně zvedla, musíme k utkání přistoupit s pokorou a agresivitou v obraně a to by mělo vést k postupu do semifinále," plánuje královopolský kouč.


Slavie Praha-KP Brno 60:76 (25:22, 39:46, 48:59)


Body: Bartáková 21, Bakajsová 10, Žílová 9  - Page 23, Remenárová 14, Březinová 12 (12 doskoků), Kopecká a Potter 8, Zohnová 7, Hynková 3, Hadačová 1, fauly: 18:18, TH: 14/10:17/14, trojky: 4:8, rozhodčí Hošek, Výborný, Barták, hráno bez diváků. Stav série: 0:2.

Brňanky vedou 2:0!