Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavia do Brna nepřijela

Z pondělí na středu vedením AŽLK přeložené třetí čtvrtfinále play off RENOMIA ŽBL mezi KP a Slavií se nakonec neuskutečnilo, hostující tým do Brna nepřijel. Komisař a rozhodčí po čekací době tedy zápas nezahájili. Domácí trenéři využili volnou halu Vodova a širší ženský kádr si zahrál alespoň tréninkově mezi sebou.


Čtvrtfinálová série RENOMIA ŽBL mezi KP Brno a Slavií Praha, ve které vedly Brňanky 2:0, je předčasně ukončena. Třetí zápas bude zkontumován ve prospěch Králova Pole, které tak postoupí do semifinále soutěže. 


"Takový postup nás vůbec netěší, protože výkony Slávie šly po příchodu našeho bývalého trenéra nahoru a přišli jsme o možnost sehrát další kvalitní utkání. Je mi líto, že přes všechna opatření, která často děláme i nad rámec našich povinností jsme byli takto očerněni a tím i celý český basketbal a sport obecně. Jsme rádi, že se potvrdilo, že jsme žádná pravidla neporušili a těšíme se na další soupeře, kteří stejně jako my mají zájem hrát a tuto nelehkou sezonu chtějí důstojně dokončit," řekl z takto ukončeného čtvrtfinále zklamaný předseda KP Brno Richard Foltýn.


Slavia argumentovala porušením covidových pravidel ze strany KP Brno, případně vedení soutěže. Zde najdete popis situace z hlediska inkriminovaných dnů a její vztah směrem k nastaveným pravidlům https://zbl.basketball/kp-bez-boje-do-semifinale/11275. Ta jsou schválena kluby RENOMIA ŽBL a vycházejí z podmínek výjimky udělené MZ.


Kénik a český sport DO-TO-HO...!!!

Slavia do Brna nepřijela