Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Derby o ligový bronz

Po finále Final 4 ČP čeká na basketbalistky KP další boj o medaile, cenné stříbrné kovy z Chomutova už mají děvčata na krku, od středy je čeká série o 3. místo v RENOMIA ŽBL. O bronz se poperou v městském derby, tedy se potká třetí (Žabiny) a čtvrtý tým (KP) po základní části ligy. 


Oba celky do play off vstupovaly s bilancí 12/6, ve prospěch Žabin rozhodla bilance ze vzájemných utkání, v Králově Poli nejprve v říjnu zvítězily 77:65, v odvetě v hale Rosnička byl sice lepší kolektiv KP (83:76), ale v závěrečném účtování po 18. kole to k přeskočení Žabin o 5 bodů ve skóre nestačilo. Ve čtvrtfinále si Žabiny poradily s Ostravou 3:0 na zápasy, v semifinále nestačily na Hradec Králové (1:3), KP vyřadilo nejprve Slavií, ale euroligový USK byl těžko překonatelnou překážkou.


Zatímco finále USK - Hradec Králové bude zřejmě formalitou a Pražanky jsou velkými favoritkami, tak derby souboje o bronz by měly být mnohem vyrovnanější a zajímavější. "Rozhodne aktuální forma, potkají se soupeři, kteří se znají a rozhodovat budou maličkosti. Nastoupit bychom měli v podobné sestavě jako ve čtvrtek v Chomutově, ale některé naše hráčky se vracejí z marodky a tak uvidíme v jaké budou pohodě," upozornil trenér KP Dušana Medvecký.


Série na tři výhry startuje ve středu v Žabovřeskách (14) a bude pokračovat v rychlém sledu v pátek (17, hala Vodova), neděli, případně v úterý a ve čtvrtek, v pořadatelství se kluby pravidelně střídají. Hrát se bude bez diváků, ale před kamerami TVcom.CZ.

Derby o ligový bronz