Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP trápily trestné hody

Po dvou zápasech "brněnské" série o 3. místo v RENOMIA ŽBL je stav 2:0 pro Žabiny. Po středeční výhře na Rosničce dokázaly uspět i za kopcem v hale Vodova po výsledku 83:75 a v neděli (14) mají ve své hale v Žabovřeskách "bronzový" mečbol!


Vstup do utkání mělo lepší domácí družstvo (bez ve středu vážně zraněné Evy Kopecké) a šlo do trháku (13:8), dařilo se vysoké Kanaďance Potter. Žabiny držely při životě úspěšné trojky a na konci první čtvrtiny už i udeřily (16:20). Ale po dopíchnutí Lucky Hadačové v poslední desetině se skóre zastavilo na 22:20. 


Bitva o každý bodík pokračovala dál, slibné vedení 30:25 celek KP nejen že nerozmnožil, ale po chybách pomohl do té doby nevýrazným soupeřkám ke šňůře 0:8 a poločasovému vedení. Po změně stran domácí basketbalistky dostávaly derby pod kontrolu (56:51), jenže je srážely mizerné šestky (63,6%) a hrubky, naopak Žabiny zase pookřály (56:61).


Velkým počtem TH rozkouskované derby se už hráčkám KP zachránit nepovedlo. podařilo se jim pouze stáhnout desetibodové manko na tři body (64:74 na 73:76). A mohly i vyrovnat, jenže Katka Zohnová přešla slibnou pozici na oblouku a Hamzová okamžitě trestala (73:78). Bylo rozhodnuto, děvčata z KP musí, pokud touží po ligovém bronzu, nyní vyhrát třikrát za sebou. Už se jim to v play off v minulosti podařilo...


Hlasy trenérů


Viktor Pruša, Žabiny: "Přispůsobili jsme se poziční hře KP, hráli ndividuálně, bez pohybu, ale hráčky zabraly v důležitých momentech, něco padlo z dálky a konec byl odbojovaný. Vedeme 2:0, ale víme, že ten poslední krok bývá nejtěžší."


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "Rozhodla hra jedna na jednu, lepší šestky Žabin a jejich větší hlad po úspěchu. Povoli jsme soupeři dávat jednoduché koše po nájezdech. Oba zápasy série měly svoje okamžiky, ty patřily Žabinám, věřím, že se to teď otočí!" 


KP Brno - Žabiny 75:83 (22:20, 34:38, 56:58) 


Body: Potter 25 (16 doskoků), Březinová 23 (4 trojky), Page 11, Zohnová 7, Remenárová 4, Hadačová a Beránková 2, Hynková 1 - Hamzová 20, Adamcová 15, Galíčková 13, fauly: 25:25, TH: 33/21!:29/25, trojky: 4:10, rozhodčí Baloun, Vošahlík, Hartig, hráno bez diváků. Stav série: 0:2. 

KP trápily trestné hody