Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP podpořilo dobročinný projekt

Protože jediný způsob, jak v letošní sportovní sezoně sledovat basketbalová utkání, byl prostřednictvím online přenosů, rozhodlo se vedení KP Brno spojit příjemné s užitečným a na podnět dlouholeté opory a zapálené ekoložky Veroniky Remenárové zorganizovat dobročinný projekt, který proběhl na úplný konec ne zcela vydařené „covidové“ sezony.


Jednalo se o prodej tzv. virtuálních vstupenek na domácí zápasy o bronzové medaile v rámci brněnského derby Královo Pole – Žabiny v hodnotě 100 až 1000 Kč. Utkání proběhlo v městské hale Vodova a v síti Ticketportal se prodalo přes 60 ks vstupenek v zaokrouhlené hodnotě 10 000 Kč.


Vybraná částka byla po skončení sezony věnována brněnské neziskové environmentální organizaci Prales dětem, jejímž cílem je monitorování a ochrana přírody i zvířat v ní žijících, a to nejenom na území ČR, ale také v zahraničí. Jejich momentálně běžící monitorovací programy v Česku, na Slovensku a v Indonésii chtějí rozšířit o další program – Oko jaguára na Kostarice.


Přispění do této sbírky z pohodlí domova pomůže lidem v terénu chránit naše životní prostředí. Více konkrétních informací nejenom o tomto projektu najdete na webové stránce www.justicefornature.org.


„Sama som pod touto organizáciou bola na dobrovoľníctve v lete 2019 na Sumatre, kde som na vlastné oči videla, čo táto malá česká neziskovka dokáže. To ma motivovalo pomôcť im takýmto spôsobom v ich ďalšej práci aj na Kostarike,” objasnila propagátorka této akce Veronika Remenárová.


Vedení KP Brno tímto děkuje všem, kteří se na této podpoře jakkoliv podíleli, i když zmiňované utkání s rozšířeným mediálním rozsahem, zrovna po sportovní stránce pro KP nedopadlo podle očekávání...

KP podpořilo dobročinný projektKP podpořilo dobročinný projektKP podpořilo dobročinný projekt