Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ženy s MBK, juniorky do Ostravy

Poněkud zamotanou hlavu má před prvním zářijovým víkendem trenér žen a juniorek KP Brno Dušan Medvecký. Zatímco ženy budou hrát na Jersey Cupu v halách Vodova, juniorky míří na sever Moravy, kde se ve stejném termínu zúčastní Ostrava Cupu - viz ZDE: https://www.sbsostrava.cz/sbs-l/turnaje/ostrava-cup/849/vysledky-results.html


Nicméně i mladé naděje dostanou příležitost v A týmu a kouč má plán, že většinou stihnou oba turnaje. Kategorii juniorek se na Jersey Cup nepodařilo v nezvyklém a v zahraničí stále covidovém termínu obsadit, náhradou je sobotní a nedělní turnaj U15 v halách VUT Purkyňova. V halách Vodova se od pátku do neděle ještě představí pětice týmů kadetek. 


Ženy Králova Pole vstoupí do sezony pátečním soubojem (18:30, nová hala Vodova) s elitním protivníkem, dvojnásobný vítěz Euroligy MBK Ružomberok aktuálně vládne pod ženskými koši na Slovensku a je stejně jako KP účastníkem EuroCupu. Do Brna přijede výprava z Liptova s oporami Praženicovou či Stašovou a také s cizinkami (Chorvatka Bura, Srbka Turudič, Američanky Motley a Grays).


Domácí tým bude postrádat po menším chirurgickém zákroku pouze zkušenou Kateřinu Zohnovou, která si tak odbyde premiéru v roli asistentky hlavního trenéra... Jinak nová kapitánka a odchovankyně KP Brno Eva Kopecká přivede na palubovku kompletní tým i s novými akvizicemi Petrou Malíkovou (před 2 týdny ještě startující společně s Dominicou Hynkovou na velice úspěšném MS juniorek), libanonskou reprezentantkou s brazilským pasem Reboccou Akl a s nejlepší defenzivní hráčkou loňské americké univerzitní soutěže Natalií Kucowski.


Diváci jsou při dodržování všech platných protikovidových opatření více než vítáni a bude pro ně po celou dobu turnaje otevřen populární bufet Kénik. Vstup na všechna utkání je zdarma.


Ružomberok se v sobotu utká ještě s Chomutovem (14:15, stará hala), v neděli je na programu zápas KP s Levharticemi (14, stará hala). V polovině září se naopak v generálce Brňanek na RŽBL střetnou KP a MBK dvakrát ve známé hale Koniareň v Ružomberku. 

Ženy s MBK, juniorky do Ostravy