Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Povzbudivá výhra pro KP

Vrchol ženského Jersey Cupu přišel v závěrečný den turnaje, nešlo sice o souboj o prvenství, to si už v sobotu zajistil neporažený Ružomberok, ale bitva o druhé místo byla parádní. Po dramatickém finiši se basketbalistky KP Brno radovaly z vítězství nad Chomutovem 64:63. A jak trenér Chomutova Tomáš Pavelka, tak domácí Dušan Medvecký si pochvalovali úroveň utkání v této fázi přípravy na sezonu.


První čtvrtinu ve staré hale Vodova v Brně zvládl domácí celek na jedničku, rozehrávačka Rebeka Akl rozdělovala chytré pasy, střelecky řádila Malíková a stav 14:27 pro tentokrát "hostující" KP naznačoval snadnou záležitost. I ve druhé čtvrtině se bojovalo ve vražedném tempu, po prostřídání se však KP nedařilo bránit pivotku Vorlovou a Levharice stihly do přestávky vyrovnat.  


Po změně stran to vypadalo, že zápas už bude v režii Brňanek, ale v 37. min. na tabuli svítil stav 54:54. ještě 47 s před sirénou Salačová z TH snižovala na 63:64, jenže víc bodů už Levhartice neulovily a povzbudivá výhra KP v okleštěné sestavě s řadou juniorek byla na světě. 


Chomutov - KP Brno 63:64 (14:27, 33:33, 38:48)


Body: Vorlová 20, Kadlecová 14, Krejzová 12 - Kucowski 20, Malíková 16, Kopecká 15, Akl 9, Hadačová 4, fauly: 14:16, TH: 16:16, trojky: 7:4, rozhodčí Komprs, Křičková a Veis. Konečné pořadí: 1. Ružomberok 4, 2. KP 3, 3. Chomutov 2.

Povzbudivá výhra pro KPPovzbudivá výhra pro KPPovzbudivá výhra pro KPPovzbudivá výhra pro KPPovzbudivá výhra pro KP