Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Levhartice s Rešetárem

Nejvyšší soutěž pod ženskými koši RENOMIA ŽBL se dostává do tempa, o víkendu je na programu 2. kolo. Dva atraktivní zápasy KP Brno - Chomutov a Žabiny - Slavia mohou naznačit ambice týmů z předpokládaného popředí tabulky.


Družstvo KP Brno se představí po vítězství nad Ostravou znovu v hale Vodova, podruhé během měsíce do Králova Pole dorazí Chomutov. V rámci přípravného Jersey Cupu zvítězil domácí tým o bod 64:63, i v sobotu se čeká zajímavá partie.


V hostujícím týmu bude na lavičce v nové sezoně už třetí trenér, Tomáše Pavelku ještě před startem RŽBL vystřídal Pavel Staněk, v sobotu by měl koučovat Levhartice matador Jozef Rešetár! Může se spolehnout na zkušené Bartoňovou a Vorlovou, nebezpečnou Krejzovou, nadějnou Kadlecovou (lze se těšit na její souboje s Dominikou Hynkovou, také ročník nar. 2004) a americkou posilu Reynolds.


Chomutov má za sebou v lize už dva nejlepší celky z minulého ročníku, statečně se v televizním utkání pral se stříbrným Hradcem Králové (66:69), v předehrávce v Lounech nestačil na mistrovský USK (66:111).


Domácí tým by měl nastoupit kompletní, proti Levharticím je třeba se vyvarovat herních a střeleckých výpadků, které v neděli bezzubá Ostrava nepotrestala.


Začátek střetnutí je v 15:30 hod. v nové hale Vodova (vstupné je dobrovolné a všechny kdykoliv příchozí hráčky z mládežnických kategorií KP Brno obdrží při vstupu do haly nové klubové tričko na společné focení s týmem žen ihned po skončení utkání - otevřen bude také fanshop), předtím ve 12 hod. se utkají juniorky KP s Jabloncem, v neděli je čeká Sparta (10, vždy stará hala).

Levhartice s RešetáremLevhartice s Rešetárem