Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Eurocupová lahůdka - Tarbes GB!

Už jako starousedlice se mohou cítit basketbalistky KP v mezinárodním EuroCupu, od roku 2015 hrají tuto prestižní soutěž bez přestávky. Na dva ze tří svých podzimních soupeřů si musely počkat, islandský Haukar a francouzské Tarbes se do "královopolské" skupiny L musely probojovat z kvalifikace.


Haukar vyřadil po dvou bitvách portugalský celek z Azorů Ponta Delgada a družstvo Tarbes si smlslo na belgickém Kortrijku. Čtvrtým v partě je největší favorit, francouzský gigant ESBVA Villeneuve.


Los přisoudil Jihomoravankám zabijácký program - doma, třikrát za sebou venku (Francie, Island, Francie) a dvakrát v Králově Poli... Začínají ve středu s týmem Tarbes Gespe Bigorre od 18 hod v hale Vodova. Zajímavostí je, že do píšťalky zafoukají tři ženy, Norka Viola Gyorgyi a Paulina Gajdosz s Ewou Matuszewskou z Polska.


"Francouzská liga má za sebou dvě kola, takže soupeře jsme si prohlédli. Chceme uhrát co nejlepší výsledek, ale bude to těžké, liga ve Francii, to je jiný level než česká. Musíme se zejména přispůsobit rychlosti Tarbes," tvrdí domácí trenér Dušan Medvecký, který nemá klidné spaní i v souvislosti s menší marodkou v kádru.


Katka Zohnová, ostřílené křídlo KP lituje, že zatím v tuzemské lize nesehrály Brňanky těžká utkání. "Je to nevýhoda. EuroCup je pro nás oživením sezony, těšíme se. Proti Tarbes musíme zabrat hned od začátku a neleknout se běhavého stylu Francouzek."


Na svoji premiéru v pohárové Evropě se chystá nadějná Petra Malíková. "Předpokládám, že tempo utkání bude vysoké, budou se hodit zkušenosti z mládežnických reprezentací."  


Patnáctičlenná výprava Tarbes přiletěla v poledne do Vídně, autobusem se přesunula do Brna a večer si v hale Vodova desítka hráček i zatrénuje. Trenér Francisco Pinto má v sestavě tři cizinky, Američanku Julii Wojta, Isalys Quiňones z Portorika a Andzeliku Mitrasinovic z Makedonie.


Hala Vodova bude otevřena již hodinu a půl před utkáním (16:30) a očekává se velice početná a hlasitá zeleno-bílá návštěva. Pro diváky bude otevřen klubový fanshop a pro členy královopolského oddílu je navíc připravené klubové tričko. Chybět nebudou ani oblíbené slosovatelné programy a žesťový kvartet. Dodržována by však měly být všechna platná protokovidová pravidla v ČR.


KÉNIK a jeho start v EuroCupu - DO-TO-HO...!!!

Eurocupová lahůdka - Tarbes GB!Eurocupová lahůdka - Tarbes GB!