Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pomohl vítr v šatně

Konec dobrý, všechno dobré, mohly si po utkání 4. kola RENOMIA ŽBL se Slovankou říkat basketbalistky KP Brno. Favorit z haly Vodova zvítězil 75:62, ale na začátku se trápil a devět minut v prvním poločase se z vedení radoval snaživý soupeř.


Slovanka má na podzim odhodlanější tvář než v minulosti, mladý tým nevykolejil ani úvodní stav 7:2, brzy to bylo 9:14. Přetahovanou v závěru druhé čtvrtiny úspěšně zvládly Brňanky a korunovaly jí trojkou Dominiky Hynkové současně se signálem.


Po změně stran už to bylo ze strany hráček KP zdařilejší představení, náskok vyšroubovaly na 19 bodů, nicméně se vzájemně předháněly, kdo zahodí více tutovek z pod koše... Naštěstí se zejména ve druhém poločase dařily Brňankám brejky (body 22:5). Hostující celek zase potrestal 22 ztrát KP 22 body.


Hlasy trenérů


Marcela Kramer, Slovanka: "Celkově jsem spokojená, přijeli jsme oslabené bez tří hráček základní rotace. Kdyby mi před utkáním někdo řekl, že výsledek bude o třináct, tak bych to brala. Na našich holkách bylo vidět, že chtějí hrát, že výsledek chtějí otočit, ale v úzké rotaci to nešlo."


Dušan Medvecký, KP Brno: "Děvčatům jsem pogratuloval jen za povinné vítězství. Vstup do zápasu byl hrůzostrašný, Slovanka se chytla a chvíli si dělala co chtěla. Dostali jsme dvacet bodů za deset minut. Po větším větru v šatně a díky zlepšené obraně jsme dohráli v klidu, byť výkon dobrý nebyl."


KP Brno - Slovanka 75:62 (17:20, 38:30, 58:44)


Body: Kopecká 14, Malíková 12, Akl a Hynková 11, Kucowski 9 (18 doskoků...!), Hadačová 6, Fadrhonsová a Stejskalová 5, Paťorková 2 - Hálová 21, Brejchová 20, Koucká 7, fauly: 10:9, TH: 6/5:11/9, trojky: 8:5, rozhodčí Komprs, Křičková a Karabínová, 300 diváků.  

Pomohl vítr v šatněPomohl vítr v šatně