Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Hodně chyb - vysoká porážka

Hala Palacium je baštou francouzského ženského basketbalu. Je zde báječná atmosféra a místní klub ES Basket Villeneuve d’Ascq patří dlouho k evropské elitě. O tom se ve středu přesvědčily hráčky KP Brno - v bouřlivém prostředí, kde je doprovázelo vlastní žesťové kvarteto, prohrály ve 2. kole eurocupové skupiny L 42:82.


Úvod přitom Moravanky zvládly parádně, dokonce i vedly (7:8), na konci druhé čtvrtiny se však už nedokázaly vyrovnat s celoplošným tlakem domácí obrany, se zdvojováním, často v limitu ani nezakončily. Nicméně i hostující obrana pracovala solidně a udržela favorita na 35 bodech.


Po přestávce Francouzky ještě svůj nápor vystupňovaly, zastavovaly akce KP už v zárodku (49:20), velký náskok je ale postupně uklidnil a Brňanky mohly korigovat (52:34).


Jejich snahu pokazila koncovka, hromadou chyb se připravily o zajímavější výsledek. 32 brněnských ztrát potrestaly domácí dlouhánky 33 body. "Dělala nám velké problémy agresivní obrana Villeneuve. Naše hráčky se s takovým tlakem v české lize nesetkají,” řekl trenér KP Dušan Medvecký.


Villeneuve - KP Brno 82:42 (11:8, 35:20, 52:29)


Body: Diaby 18, Salaun 16, Harmon 15 - Stejskalová 16, Kucowski 9, Akl 7, Kopecká a Malíková 4, Hadačová 2, fauly: 14:21, TH: 21/16:7/5, trojky: 4:3, rozhodčí Mouton, Pessoa a Parlak, 650 diváků. Další utkání: Tarbes-Haukar 66:53, pořadí sk. L: 1. Villeneuve 4, 2. Tarbes 4, 3. KP 2, 4. Haukar 2.

Hodně chyb - vysoká porážkaHodně chyb - vysoká porážkaHodně chyb - vysoká porážkaHodně chyb - vysoká porážkaHodně chyb - vysoká porážka