Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Je čas začít vítězit

Po sérii zápasů s evropskými giganty USK (RENOMIA ŽBL) a Villeneuve (EuroCup) a derby se Žabinami (RŽBL) mají basketbalistky KP před sebou během 9 dní schůdnější soupeře. V neděli v hale Vodova přivítají v 9. kole RŽBL Slavii, ve středu 1.12. v EuroCupu islandský Haukar a 7.12. vyrazí do Ostravy (RŽBL) - na severu Moravy se hraje o 2 dny později kvůli účasti domácích na turnaji EWBL.


Červenobílá děvčata začala sezónu dvěma prohrami. Jenže od té doby je nikdo nepokořil a v ligové tabulce už jsou třetí. Družstvo KP je páté, mohou za to však i dva odložené zápasy. Souboj v hale Vodova ukáže, zda demolice Hradce Králové 64:46 v minulém kole byla náhoda nebo to Slavie myslí vážně s útokem na medailové pořadí.


Kromě nečekaného úspěchu nad Lvicemi dokázaly Pražanky vyhrát i těsně v Chomutově a v Benešově nad Slovankou. Trenėr Slavie a bývalý kouč Brňanek David Zdeněk má v této sezóně k dispozici česko-slovenský kádr, spoléhá na rozehrávačky Mircovou a Žílovou, na křídle na Křivánkovou, která v létě přišla ze Žabin, pod košem na Bakajsovou a Rokošovou.


Nedělní bitva také naznačí, zda Slavií neškodí, že hraje jen RŽBL a nemá styk s basketbalovou Evropou jako hráčky KP, které jsou v neděli (16:30) i z tohoto důvodu favoritem. Je třeba po třech porážkách po reprezentační pauze najet zase na vítěznou vlnu!


Kénik s podporou všech skalních fanoušků - DO-TO-HO...!!!

Je čas začít vítězit