Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pro body zasněženým Českem

V době, kdy Česko čelí sněhové záplavě se zítra v poledne vydají basketbalistky KP do Chomutova, kde se večer v 11. kole RENOMIA ŽBL utkají před kamerami České televize (https://www.ceskatelevize.cz/porady/10162222914-basketbal/221473291032311/ web, mobil, HbbTV) s místními Levharticem (19:30). Dlouhá cesta, nebezpečný a ambiciózní soupeř, přesto jsou Brňanky favoritem. Zejména v podobných utkáních by měly zúročit zkušenosti z podzimních bojů v EuroCupu.


V neúplné ligové tabulce patří KP čtvrté místo (bilance 6/2), Chomutov je sedmý (3/6), když doplatil na těžký los v úvodu (0/5). Před týdnem Levhartice srdnatě bojovaly v Hradci Králové, přestože nakonec prohrály 65:72, tak opět naznačily, že s družstvy z čela pořadí dokáží držet krok.


Trenér Chomutova Jozef Rešetár se může spolehnout na silnou pětku Bartoňová, Reynolds (USA), Kadlecová, Krejzová a Vorlová, hráčky ze širší rotace by měly vnášet do hry nadšení a bojovnost. V říjnu v hale Vodova zvítězil domácí tým 70:54, když se bodově vzdálil až po přestávce.


Moravanky jsou kompletní, v úterý smetly Ostravu a pokud nastoupí s podobnou energií na opačném konci republiky pod Krušnými horami, tak udělají důležtý krok k úspěchu. "Chomutov většinou odehrál na podzim solidní zápasy, i když třeba prohrál. Musíme se v pátek maximálně koncentrovat a nenechat Levhartice nadechnout," řekl trenér KP Dušan Medvecký. 

Pro body zasněženým Českem