Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V neděli se Slovankou

Po vánoční přestávce se hlásí o slovo opět RENOMIA ŽBL. Ve 13. kole se nečeká žádné překvapení, tedy ani v utkání Slovanka - KP Brno, které se hraje v neděli v 17 hodin v Benešově.


V ligové tabulce se šestá Slovanka (bilance 5/6) střetne se čtvrtými Brňankami (8/3), hostující tým i v neúplné sestavě je favoritem, ale úplně jednoduché to mít nemusí. V hale Vodova skončil vzájemný zápas 75:62.


Středočešky jsou překvapením soutěže, v říjnu dlouho držely s KP krok, Brejchová s Hálovou trefily dohromady 41 bodů a Zeithammerová si zapsala 10 asistencí. Trenérka Marcela Kramer má k dispozici mladé družstvo, více zkušeností mají Harapesová s Pohunkovou.


Na obrátkách nabírá také RENOMIA Český pohár žen, který už zná po pátečním losu čtvrtfinálové dvojice, ze kterých vyjdou účastníci Final4. To se uskuteční na konci února v Brně.


„Losovaly se jen tři čtvrtfinálové dvojice místo klasických čtyř, protože už před startem letošního ročníku bylo rozhodnuto, že pořadatel RENOMIA Final4 bude zároveň i jeho účastníkem. Pořadatelství získal klub KP Brno a finálový turnaj se tak odehraje 26. a 27. února v brněnské hale Vodova,“ uvedl sportovní ředitel RENOMIA Českého poháru žen Martin Jakeš, který osobně provedl los čtvrtfinále.


Po loňském prvenství nebudou pohárový triumf obhajovat basketbalistky ZVVZ USK Praha, které se soustředí primárně na úspěch v prestižní Eurolize. Je však jistý start posledních finalistek z KP Brno!  


V prvním čtvrtfinále přivítají doma na Rosničce Žabiny Slavii. Druhé čtvrtfinále se odehraje v místě konání loňského Final4, tedy v Chomutově, kde Levhartice narazí na Slovanku. Poslední čtvrtfinále bude basketbalovým svátkem pro prvoligový Brandýs nad Labem, který vyřadil překvapivě Trutnov 76:64. Dalším soupeřem Středočešek bude Hradec Králové. Plánovaný termín pohárových zápasů je středa 19. ledna.

V neděli se Slovankou