Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Federální pohár bez KP

Po zhodnocení aktuálního zdravotního stavu (pozitivní covid nálezy, zranění) vč. probíhajících karanténích opatření v klubu se tým KP Brno nezúčastní prvního ročníku Federálního poháru žen v Piešťanech (2.-4.2.).


Basketbalistky KP se na Slovensko těšily, stejně jako trenéři a funkcionáři, zápasy se zdejší silnou špičkou (Ružomberok, Piešťany, YA Košice) měly být zpestřením sezony, potřebným mezinárodním měřením a společenskou událostí.


Do poslední chvíle v hale Vodova zvažovali pro turnaj v Diplomat aréně zapojení extraligových juniorek a hráček z první ligy, ale epidemiologická situace také v teto tréninkové skupině není růžová. O víkendu proto nenastoupily ke svým utkáním nejenom ženy v RŽBL ale ani dorostenky.


V Piešťanech měli startovat účastníci Final 4 ČP (26.-27.2. v Králově Poli), je však jisté, že vedle KP nedorazí nikdo z dvojice Žabiny - Slavia (ještě nesehrané čtvrtfinále). Za ČR nastoupí Hradec Králové a Slovanka, které chce ČBF doplnit na kvarteto ze zbylých vyřazených čtvrtfinalistů.

Federální pohár bez KP