Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Dlouhé čekání na derby

Po reprezentační pauze pokračuje RENOMIA ŽBL 17. kolem, předposledním v dlouhodobé části. Tahákem bude sobotní brněnské derby KP - Žabiny (16), tedy souboj čtvrtého s druhým v tabulce. Zatímco domácí družstvo využilo přestávku k doléčení řady hráček, Žabiny pilně dohrávaly odložené zápasy.


Naposledy si basketbalistky KP zahrály v Trutnově 26. ledna a více jak tři týdny nenastoupily k žádnému utkání. Naopak soupeř zvládl v únoru pět střetnutí a připsal si pět výher, z nichž nejcenější byla nad Slavií.


"Na konci minulého týdne jsme obstáli ve zkoušce s jedním ze silnějších celků v lize, se Slavií. A přestože k naprosté spokojenosti asi ještě kus chyběl, doufáme, že nás nedělní zápas připravil na silného soupeře z Králova Pole,“ řekl asistent Žabin Jakub Gazda.


V listopadovém 8. kole zvítězily Žabiny v hale Rosnička 71:54, když v napínavém souboji dovedla svůj tým k vítězství rozehrávačka Záplatová. Ta spolu s Hamzovou, Holmes, Jučenkovou a Stoupalovou tvoří údernou sílu Žabin. V královopolském dresu na sebe v posledních pěti ligových zápasech upozornila jednadvacetiletá Ludmila Dudáčková, která využila některých děr v sestavě a postupně zaznamenala 17, 15, 19, 21 a 24 bodů.


Děvčata z KP zahajují v sobotu těžkou sérii, po derby je čeká Final 4 ČP (26.-27.2. v hale Vodova), potom vyrazí dvakrát do Prahy, 2.3. se v SH Královka utkají s USK (odložený zápas z 29.1.), v sobotu 5.3. je v nové SA Rokytka čeká Slavia. A potom už startuje play off!


O víkendu se v hale Vodova představí i extraligové juniorky KP Brno, v sobotu změří síly s HB Praha (13:30 - předzápas ženského derby), v neděli také ve staré hale se Strakonicemi (9:30).

Dlouhé čekání na derby