Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Opět v pohárovém finále!

Předpokládaným vítězstvím KP nad Slovankou 70:45 odstartoval v Brně turnaj RENOMIA Final 4 ČP basketbalistek. V prvním semifinále kladl celek z Benešova odpor jen chvílemi, aktivitu pod "hostujícím" košem Slovanka (25 útočných doskoků) nepřetavila v nabízející se body. 


Tým pořádajícího Králova Pole definitivně zchladil snahu soupeře po dvanáctibodové šnůře zakončené dvěma trojkami Míši Stejskalové  (15:30). Následovaly dva ukázkové rychlé protiútoky proměněné Evou Kopeckou a Petrou Malíkovou a v šatně favorita mohla vládnout spokojenost!


Po změně stran se náskok místních děvčat (bez zraněných Katky Zohnové a Dominiky Hynkové) zvedl až na 30 bodů (31:61), v hale Vodova se dohrávalo v poklidném tempu a na hřiště se dostaly všechny basketbalistky z obou laviček.


Ženy KP se tak staly prvními finalistkami a mohou se těšit - podobně jako před rokem v Chomutově - na souboj o cennou trofej (neděle 16:30, vysílá na červeném tlačítku HbbTV ČT sport). Ve druhém dramatickém semifinále zdolaly Žabiny v prodloužení Hradec Králové 87:81. Po týdnu se tak bude opakovat ve stejné hale brněnské derby KP - Žabiny. V lize zvítězily Žabiny 72:66 a domácí kolektiv určitě prahne po odvetě. Slovanku a Východočešky čeká boj o 3. místo (13:30).


Hlasy trenérů


Jakub Nevrlý (asistent trenéra KP Brno): „Vstup se nám docela povedl, když první dva útoky vyšly podle našich představ, nicméně jsme soupeři dovolili jednoduché doskoky, celkem 25, s tím jsme se trápili celý zápas. Představovali jsme si, že utrhneme zápas rychleji. S Žabinami jsme hráli minulý týden a zrovna tato část statistik byla klíčová. Tohle se musí zlepšit, jinak nemůžeme myslet v nedělním finále na úspěch. Na hřiště se dostala celá lavička, což bylo super pro zkušenosti mladých i pro síly ostatních hráček, některé to potřebovaly.“


Marcela Krämer (Slovanka): „První čtvrtina byla celkem dobrá, ale pak jsme se začaly potýkat s neúspěšnou střelbou, což trvalo celý zápas. My jsme si pozice připravily, ale když máte úspěšnost střelby za dva body 22 procent a za tři 21 procent, tak nemůžete pomýšlet ani na vyrovnané utkání - natož na vítězství. Určitě jsme měly i dobré pozice, ze kterých jsme se netrefovaly, z toho pak plynula frustrace. Holky to chtěly otočit a dostávaly se do těžkých situací, ze kterých se nedají dávat body.Myslím, že Slovanka je poprvé ve Final 4, takže pro nás je úspěch, že jsme tu. My hrajeme s českými děvčaty, na což jsem pyšná, že se mi podařilo prosadit. Holky dostávají dost příležitosti, ale teď do dalších bojů je otázkou, jestli všechny zůstanou a váží si příležitosti.“  


Slovanka - KP Brno 45:70 (11:16, 19:36, 31:55)


Body: Šafránková a Fučíková 8, Zeithammerová 7 - Stejskalová 17, Malíková 13, Kucowski 12, Dudáčková a Akl 9, Fadrhonsová a Kopecká 4, Hadačová 2, fauly: 14:11, TH: 4/4:9/7, trojky: 5:7, rozhodčí Hruša, Scholzová a Karabínová, 600 diváků. Cenu For Life & Madaga pro nejvíce bodující hráčku získala Míša Stejskalová.


Fotogalerie z utkání - ZDE: https://eu.zonerama.com/Stloukalova/Album/8188903


Druhé semifinále: Hradec Králové - Žabiny 81:87 (13:12, 37:38, 55:53, 71:71). Cenu For Life & Madaga získala Pamela Efangová. Nedělní program: o 3. místo: Slovanka - Hradec Králové (13:30), finále: KP - Žabiny (16:30).

Opět v pohárovém finále!