Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Po pěti letech v Brně s Brňankami!

Po sobotním semifinále RENOMIA Final 4 ČP je jasné, že trofej pro vítěze zůstane v městě pod Špilberkem. Což je situace jako v roce 2017 - brněnské finále a navíc se uskutečnilo také v Brně. Rozdíl je v tom, že se hrálo v SH Rosnička - tuto neděli se bude bojovat od 16:30 v hale Vodova.


Před pěti lety se radovaly basketbalistky tehdejšího Handicapu (nyní Žabiny), které zvítězily nad KP 88:81. Na zajímavý duel si mohou pamatovat Eva Kopecká z KP a ze Žabin Natálie Stoupalová a Sarah Beránková, která mezitím změnila dres mezi brněnskými rivaly.


"Pamatuji se, že jsem nastupovala s Terezou Peckovou Krakovičovou, Veronikou Remenárovou nebo Američankou Madden. Na Rosničce jsme v semifinále vyhrály o 50 nad Slavií. Na průběh finále si moc nevzpomínám, ale když jsme dostaly 88 bodů, tak jsme moc nebránily," lovila v paměti Eva Kopecká.


Na dopoledním nedělním tréninku byla kapitánka KP naladěná optimisticky. "Aktuální finále bude asi podobné jako zápas v lize před týdnem a do vítězného konce to naopak dotáhneme my! Český pohár je jediná soutěž, která se dá u nás vyhrát. Proti USK se v ŽBL uspět nedá, jak my tak Žabiny do toho proto v neděli dáme všechno. Bude to parádní utkání." Královo Pole si v semifinále poradilo se Slovankou 70:45, Žabiny v prodloužení porazily Hradec Králové 87:81.

Po pěti letech v Brně s Brňankami!