Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Se Slavií o čtvrtou příčku

Dloudobá část RENOMIA ŽBL má na programu o víkendu závěrečné 18.kolo, tým KP bude usilovat o udržení čtvrté pozice. A to v přímém souboji s pátou Slavií, která má shodnou bilanci 11/6. Kdo zvítězí, bude čtvrtý (Pražanky teoreticky i třetí) a bude mít výhodu domácího prostředí v případném pátém duelu ve čtvrtfinále.


Protože v play off narazí čtvrtý na pátého, tak sobotní výsledek samozřejmě určí, které (vítězné) družstvo vlastně 9.3. zahájí vyřazovací část ve svém prostředí... Brňanky jedou do arény v SA Rokytka v podobném složení jako ve středu na USK, tedy bez zraněných Katky Zohnové a Dominiky Hynkové.


V prvním vzájemném souboji v listopadu zvítězil celek KP nad Slavií 74:57. Pražanky se opírají o Žílovou, Mircovou, Křivánkovou, Bakajsovou a německou pivotku Fikiel, od začátku roku klopýtly pouze se Žabinami a Hradcem, zde navíc o jediný bod. Brněnská děvčata musí v sobotu od 17 hod. počítat s houževnatým protivníkem a s vyrovnaným průběhem duelu, rozhodovat mohou maličkosti.

Se Slavií o čtvrtou příčku