Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ve středu startuje play off!

V neděli skončila 18. kolem dlouhodobá část RENOMIA ŽBL a už ve středu startuje play off zápasy KP - Slavia, Hradec Králové - Chomutov a Žabiny - Slovanka, dvojice USK - Ostrava se připojí v pátek vzhledem k povinnostem Pražanek v Eurolize.


V pozici favoritů vstupují do čtvrtfinále Žabiny, Hradec Králové a samozřejmě USK, nejvyrovnanější souboj lze očekávat mezi KP a Slavií, tedy mezi čtvrtým a pátým v tabulce. Obě družstva se shodou okolností střetla v sobotu ještě v rámci základní části, generálka na play off dopadla lépe pro Brňanky, které zvítězily 73:54.


Více než posílení sebevědomí by však v příznivém výsledku královopolská děvčata hledat neměla. V play off se začíná od nuly, favorité nemívají na růžích ustláno a jakékoliv podcenění se může vymstít. Sobotní utkání v Praze naznačilo, že trenér KP Dušan Medvecký musí vymyslet důkladnější obrannou past na pivotku Rokošovou a počítat s probuzením obvyklých červenobílých opor Mircové, Křivánkové a Bakajsové. KP bude opět postrádat zraněné Katku Zohnovou a Dominiku Hynkovou.


Před rokem v době vrcholících proticovidových opatření se oba soupeři potkali také ve čtvrtfinále. Tým KP postoupil po vítězství 3:0, když ke třetímu utkání Slavia nenastoupila a bylo kontumováno ve prospěch domácích.


Ligové play off se hraje na tři výhry, případný pátý rozhodující zápas se uskuteční na půdě lépe umístěného družstva po základní části. Termíny série KP - Slavia: 9.3. v Brně (17:30), 12.3. v Praze, 15.3. v Brně, případně 17.3. v Praze a 19.3. v hale Vodova. Úspěšnější kolektiv postoupí do semifinále (od 23.3.), poražený bude bojovat o umístění na 5.-8. místě.

Ve středu startuje play off!