Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Semifinále začne v Brně

Po vyřazení Slavie ve čtvrtfinále RENOMIA ŽBL 3:1 na zápasy se basketbalistky KP Brno připravují na semifinále. Vzhledem k tomu, že série USK - Ostrava má na programu třetí utkání až v pátek, tak oficiálně ještě nelze určit pořadí dvojic.


Nicméně všichni očekávají rychlý postup v tuzemsku suverénních Pražanek a tedy dvojice USK - KP a Žabiny - Hradec Králové. Basketbalistky USK musí termínově skloubit českou ligu a Final 4 Euroligy, proto je dohodnuto, že cestou z Ostravy přespí v pátek v Brně a v sobotu od 11 hodin v nové hale Vodova rovnou nastoupí proti KP. Další dva zápasy se odehrají příští týden v pražské SH Královka. 


Královopolanky využily neočekávanou pauzu (původně se měly oba semifinálové souboje rozehrát už tuto středu) zejména k doléčení zdravotních neduhů a k regeneraci nejvytíženějších hráček, přesto se 2-3 opory do semifinálové série s velkou pravděpodobností nezapojí a také z tohoto důvodu se dá očekávat, že všechna utkání s USK spíše poslouží jako příprava na nadcházející důležité souboje o 3. místo (úvodní utkání v Hradci nebo v Žabinách by se mělo uskutečnit 6.4.). 


Do tréninkového procesu základní rotace byla netradičně zařazena i středeční jarní procházka u Brněnské přehrady – naopak širší kádr A týmu žen má na pilno a připravuje se nejenom na sobotní zahájení semifinálové série RŽBL, ale také na čtvrteční (17:00 SH Vodova) dohrávku extraligy U19 a na páteční (17:15) + nedělní (11:00) start čtvrtfinále play-off druhé nejvyšší soutěže žen v Havířově, mladá královopolská rezerva Tomáše Pavelky do něj vstupuje ze šesté pozice po základní části.

Semifinále začne v Brně