Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Michal Pogány se vrací do KP

Přesně po 10 letech se do KP Brno vrací Michal Pogány, který měl téměř čtyři roky v tehdejším Valosunu na starost kondiční přípravu.


Rodák z Dunajské Stredy se v mládí závodně věnoval všem halovým sportům včetně basketbalu a v jednadvaceti letech navíc překonal slovenský rekord ve skoku do výšky. Po vystudování FTVS v Bratislavě zahájil trenérskou kariéru jako šéftrenér atletického skokanského úseku v tehdejším ČSSR.


Největších trenérských úspěchů dosáhl zejména s jeho bývalou svěřenkyní a životní partnerkou Šárkou Kašpárkovou (bronzová medaile z OH v Atlantě 1996 a titul mistryně světa z roku 1997 v trojskoku), která také působila v KP jako kondiční trenérka, funkcionářka i zaskakující basketbalistka. Jejich dcera Terezka navíc prošla královopolskými minižákovskými kategoriemi (v této sezoně v rámci ŽBL hostovala z Žabin v Trutnově).


Dalšími Michalovými známými svěřenci byli například české reprezentantky ve skoku do výšky Zuzana Hlavoňová a Michaela Hrubá i dálkař Roman Novotný. Jako kondiční trenér také působil u ženské volejbalové reprezentace a u českých basketbalových chlapeckých výběrů do 18 i do 20 let.


Jednašedesátiletý mezinárodně uznávaný odborník bude v KP Brno působit na plný úvazek (od 8.8.2022) nejenom jako hlavní kondiční trenér elitního týmu žen, ale také u mládežnických kategorií a to po celou sezonu 2022/23.


"Já už se moc těším na naši vzájemnou spolupráci a plně spoléhám na Michalovu odbornost," vyjádřila se pochvalně ke zkvalitnění realizačního týmu KP nová trenérka Marcela Kramer, se kterou vedení oddílu obsazení této důležité pozice podrobně konzultovalo.


"Doufám, že můj příchod pomůže celému klubu, který mám moc rád. Těším se na návrat do oblíbeného Brna, kde jsem dlouhodobě žil a hlavně na to, že budu spolupracovat na pozici hlavního trenéra se ženou, což by mohlo být pro družstvo basketbalistek velice prospěšné," doplnil člen fotbalové Bolkovy jedenáctky a současný trenér maďarského atletického klubu GYAC Gyor Michal Pogány.

Michal Pogány se vrací do KPMichal Pogány se vrací do KPMichal Pogány se vrací do KPMichal Pogány se vrací do KPMichal Pogány se vrací do KP